Završena Revija ruskog filma

Srna
Foto: Agencije

FEBRUARA- Projekcijom naučno-fantastičnog filma "Noćna straža" režisera Timura Bekmambetova večeras je u Bratuncu završena sedma tradicionalna kulturna manifestacija "Revija ruskog filma".

Manifestacija je počela 6. februara i svake večeri ljubiteljima filmske umjetnosti u ovom mjestu prikazan je po jedan ruski film različitih žanrova.

Završetak revije prilagođen je današnjem obilježavanju Dana ruske diplomatije.

Organizator manifestacije bio je, kao i prethodnih godina, bratunački Dom kulture uz podršku Ambasade Rusije u BiH i Ruskog centra za nauku i kulturu "Ruski dom" iz Beograda.

Ulaz za sve filmske projekcije bio je besplatan.

Programski menadžer Doma kulture Radovan Petković rekao je da su ove godine prikazani najkvalitetniji ruski filmovi i da je ovogodišnja revija po kvalitetu i raznolikoj tematici filmova bila znatno uspješnija od prethodnih.

Organizatori ove manifestacije navode da je cilj organizovanja revije omogućavanje lokalnom stanovništvu da se bolje upozna sa bogatom ruskom istorijom i kulturom, te modernom ruskom kinematografijom.

Prilikom otvaranja ove revije prvi sekretar Ambasade Rusije u BiH Jurij Pičugin rekao je da će se njihova saradnja sa bratunačkom opštinom proširiti i na druge kulturne i privredne sadržaje, te bratimljenje Bratunca sa nekim ruskim opštinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana