Vjerni fanovi donose profit

Aleksandra Madžar
Vjerni fanovi donose profit

Banjaluka - Oživljavanje popularnih video-igrica na velikom platnu sve je popularnije među svjetskim rediteljima, bez obzira na to što je većina stručne javnosti skeptična kada je riječ o umjetničkom kvalitetu takvih filmova.

Međutim, filmovi nastali na osnovu fantastičnih svijetova u kojima uživaju fanovi igrica uvijek dobro prođu na blagajnama bioskopa širom svijeta.

Trenutno je u centru pažnje ekranizacija kultne igrice "Need for speed" koja se u prvoj verziji pojavila još 1994. godine, a od tada je prodata u više od 100 miliona primjeraka. Zvijezda serije "Breaking Bad" Aron Paul igra glavnu ulogu u filmu, dok lik njegovog najboljeg prijatelja tumači reper Kid Čudi.

Studio "Drimvorks" čiji je predsjednik Stiven Spilberg otkupio je projekat za snimanje filma po ovoj igrici, a scenario je povjeren Džonu i Džordžu Getinsu.

Da autori u ovim situacijama idu na sigurnu publiku smatra i banjalučki filmski reditelj Saša Hajduković.

- Filmovi o video-igricama mi nisu zanimljivi. Ali, oni definitivno imaju sigurnu publiku. Neke igrice imaju bolju atmosferu nego filmovi nastali po njima kao što je "Max Payne", ali me nikada nisu privukli da ih gledam - kazao je Hajduković.

Ipak, veliki zaljubljenik u igrice Velemir Dušanić sa nestrpljenjem očekuje film koji je snimljen po igri "Assassin's Creed ".

- Mislim da je to odličan način da se još više približimo omiljenim likovima iz video-igara i još bolji komercijalni potez izdavačkih kuća - smatra Dušanić.

"World of Warcraft"

Sin Dejvida Bouvija, Dankan Džons, režira film po igrici "World of Warcraft", a za ovo snimanje raspolaže budžetom od oko milion dolara.

- Već godinama se vrti jedno pitanje, a to je da li je od jedne igre moguće napraviti dobar film. Ja sam uvijek tvrdio da je to moguće, a sada ću imati priliku da to i uradim - napisao je reditelj Dankan Džons na svom "Tviter" profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana