Viktor Savić izabran za glumca treće festivalske večeri na Filmskim susretima u Nišu

Tanjug
Foto: Jelena Mišić

NIŠ - Za glumca treće festivalske večeri na Filmskim susretima u Nišu izabran je glumac Viktor Savić koji tumači glavnu ulogu u filmu ''Megdan: Između vode i vatre'', saopštili su organizatori festivala.

Taj film sinoć je premijerno prikazan u Srbiji, a više od 3.000 ljudi prisutvovalo je projekciji scenarističkog i producentskog prvenca Alekse Balaševića.

''Film je posvećen gladijatorima, a pri tom ne mislim samo na borce koji se bore u ringu, već mislim na gladijatore danas u svemu, vaterpolo bazenu, na teniskom terenu, u bankarstvu... Svuda je danas borba za opstanak. Stalno pričamo o nekom američkom snu, a mi u filmu imamo balkanski san. Balkanski san nije samo želja za tim da se san ostvari nego je nekada - jer drugog puta nema. Drugi put je košmar, pa uvek naravno biramo to da nam se ostvari san“ rekao je Balašević na konferenciji za medije.

Pored Savića, u filmu igraju i Enis Bešlagić, Vojin Ćetković, Nina Seničar, Aleksandar Gavranić, Vaso Bakočević, Maja Berović, Dušan Džakić, Ion Bečte, Genadij Bojarkin, Iva Krajnc i mnogi drugi.

Posle Niša, svečana premijera filma „Megdan“ će biti

24. septembra u Sava centru, a dva dana nakon toga kreće u bioskope širom zemlje i regiona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana