Veliki trijumf Igre prestola

Priredila: Mirna Pijetlović
Veliki trijumf Igre prestola

Los Anđeles - Serija televizijske kuće HBO "Igra prestola" trijumfovala je sa 12 "Emi" nagrada na dodjeli koja je održana u nedjelju uveče u Los Anđelesu.

U dvorani "Microsoft Theater" održana je 67. po redu dodjela "Emi" nagrada, koju je obilježio glamur, ali i brojna iznenađenja kada su u pitanju dobitnici nagrada.

Među ovogodišnjim dobitnicima ovog prestižnog televizijskog priznanja izdvojila se serija "Igra prestola", koja je osvojila nagrade za najbolju dramsku seriju, najbolju sporednu mušku ulogu, režiju i scenario, a imala je čak 24 nominacije.

Nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu pripala je Piteru Dinklejdžu za ulogu Tiriona Lanistera u "Igri prestola". Zanimljivo je što su serije HBO mreže dominirale na dodjeli, osvojivši ukupno 43 "Emija".

Glavni glumac iz serije "Ljudi sa Menhetna" Džo Hem dobio je svog osmog "Emija", a glumica Viola Dejvis je ušla u istoriju kao prva crnkinja koja je osvojila "Emi" i to za ulogu profesorke i advokata Analiz Kiting u seriji "Kako se izvući sa ubistvom".

Ona je rekla da je jedina razlika između crnkinja i žena drugih boja kože prilika koju dobije.

- Ne možete dobiti "Emija" za ulogu koja ne postoji - istakla je Dejvisova.

Za najbolju mini-seriju je nagrađeno HBO ostvarenje "Olive Kitteridge", a glumci iz te serije Frensis Mekdormand, Ričard Dženkins i Bil Marej takođe su osvojili "Emija".

Najbolji tok-šou je "The Daily Show With Jon Stewart ", dok je najbolji komični skeč-šou "Inside Amy Schumer".

Naravno, neizostavan dio svake gala dodjele nagrada je svakako "borba" dama za "titulu" najljepše na crvenom tepihu, pa su tako u glamuroznim haljinama ispred fotoreportera prodefilovale Sofija Vergara, Ledi Gaga, Kristina Hendriks, Kler Dens, Hajdi Klum, Naomi Vots i mnogi drugi.+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana