Uskoro počinje 16. Međunarodni festival animiranog filma

B.P.
Uskoro počinje 16. Međunarodni festival animiranog filma

BANjALUKA- Šesnaesto izdanje Međunarodnogfestivala animiranog filma u Banjaluci biće održanood 28. do 30. oktobra u odloženom i skraćenom izdanju.

Programski, ovogodišnji Festival će se po riječima direktora Festivala Gorana Dujakovića, sastojati samo od projekcija takmičarskih programa i panorama, bez pratećih programa.

- Takođe, ovogodišnje izdanje Festivala će zbog finansijskih razloga biti i bez gostiju, kao i bez edukativnih radionica. Žiri festivala, koji će raditi u sastavu: Jelena Oroz (Hrvatska), Zoran Stefanović (Srbija) i Žana Forca (Bosna i Hercegovina), filmove će odgledati putem Interneta, bez prisustva na Festivalu, te će tako dodjeliti i nagrade za najbolja ostvarenja, rekao je Dujaković.

Kako je naveo, uprkos teškoj situaciji u kojoj su se organizatori našli, banjalučka publika neće ostati uskraćena za ostvarenja vrhunske svjetske produkcije animiranog filma.

Na konkurs Međunarodnog festivala animiranog filma ove godine je pristiglo 470 animiranih filmova iz 46 država svijeta, od čega su organizatori u Veliki takmičarski program odabrali 34, Studentski takmičarski program 19, te Dječiji takmičarski program 10 filmova. Festival se održava uz podršku grada Banjaluka, te Sinepleksa „Palas“, gdje će filmovi biti prikazani.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana