Preminuo Metju Peri: Poznat po ulozi Čendlera iz "Prijatelja", udavio se u kadi

G.S.
Preminuo Metju Peri: Poznat po ulozi Čendlera iz "Prijatelja", udavio se u kadi

Metju Peri (54), američki glumac čuven po ulozi Čendlera Binga u seriji "Prijatelji", pronađen je mrtav u svojoj kući u Los Anđelesu, navode američki mediji.

- Jako smo potreseni zbog smrti našeg dragog prijatelja Metjua Perija. On je bio nevjerovatno talentovan glumac. Uticaj njegovog komičarskog genija osjetio se širom svijeta, a njegova zaostavština živjet će u srcima mnogih. Ovo je dan u kojima su nam slomljena srca. Šaljemo ljubav njegovoj porodici, voljenima, i njegovim fanovima - saopšteno je iz kompanije Varner Bros, koja je producirala "Prijatelje".

Prema pisanju Los Ageles Timesa, koji je prvi objavio priču, Peri se, po svemu sudeći, udavio u svojoj kadi. Policija je stigla u dom glumca u 4 popodne po lokalnom vremenu, i zatekla tijelo glumca. Nema naznaka da je riječ o nasilnoj smrti, istraga je u toku, i zasad nije izdato zvanično saopćenje o uzroku smrti.

Neuspješna reanimacija

Izvori iz policije rekli su da je Perija pronašla ekipa Hitne pomoći – bio je bez svjesti u hidromasažnoj kadi u njegovom domu u Los Anđelesu. Pokušaji reanimacije nisu bili uspješni.

Njegovi publicisti nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar. Na molbu AP-a da potvrdi da je policija izašla na lice mjesta na kućnu adresu Perija, odgovoreno je da su otišli tamo „zbog istrage smrti muškarca u 50-im godinama".

Portparol vatrogasaca Los Anđelesa rekao je za NBC da su prvi reagovali u kuću u Pacifik Palisejdsu na osnovu u 16:07 zbog o „hitne opasnosti od vode" nepoznate vrste. Niko nije odveden u bolnicu, dodao je on.

Peri je bio najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u seriji "Prijatelji", koja je trajala 10 sezona, od 1994. do 2004. godine. U toj seriji glumio je zajedno sa Dženifer Aniston, Kortni Koks, Metom Leblankom, Lisom Kudrou i Dejvidom Švimerom.

Serija je bila jedan od najvećih televizijskih hitova i dobila iznenađujuću popularnost među mlađim obožavaocima - posljednjih godina na servisima za striming.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana