Trenutno najpopularnija serija na Netfliksu u cijelom svijetu: "Bogata mješavina mita i fantazije"

GS
Foto: Printskrin

Mračna drama "The Sandman" trenutno je najpopularnija serija na Netfliksu i prva na listi top 10 najpopularnijih Netfliksovih serija na cijelom svijetu.

Sa trona je nakon nedelju dana srušila tinejdž komediju  "Never Have I Ever" i to nakon što su tvorci iznenada izbacili "tajnu" 11. epizodu.

"The Sandman" je zapravo adaptacija istoimenog kultnog stripa Nila Gejmana. Strip (i serija) prate priču o vladaru snova Mofeusa. Serija je koštala 15 miliona dolara po epizodi, odnosno detaljnije, Netfliks je u prvu sezonu uložio 165 miliona dolara. Još uvijek nije poznato da li će se snimati i druga sezona.

Čim je premijerno prikazana početkom avgusta, "The Sandman" je pokupio pohvale gledalaca i kritičara. Neki od kritičara seriju su opisali kao "remek-djelo".

"Bogata mješavina mita i fantazije"

Netfliks opisuje Sandmana kao "bogatu mješavinu modernog mita i mračne fantazije u kojoj su savremena fikcija, istorijska drama i legenda neprimjetno isprepleteni".

"Sandman prati ljude i mjesta na koja je uticao Morfeus, Kralj snova, dok popravlja kosmičke i ljudske greške koje je napravio tokom svog ogromnog postojanja", dodaju.

U glavnim ulogama su Tom Staridž kao San, Gvendolin Kristi kao Lucifer, Kribi Hauel-Batist kao Smrt, Džena Kolman kao Džoana Konstantin, a Mark Hamill koji pozajmljuje glas liku Merva Pumpkinheda, prenosi B92.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana