Televizijska verzija “Lorensa od Arabije”: Filmski klasik kao igrana serija

B.P.
Televizijska verzija “Lorensa od Arabije”: Filmski klasik kao igrana serija

LOS ANĐELES - Slavni film “Lorens od Arabije”, režisera Dejvida Lina iz 1962. godine, sa Piterom O’Tulom u glavnoj ulozi navodno će dobiti televizijsku verziju u režiji njemačkog režisera Rolanda Emeriha, koji se proslavio filmom “Dan nezavisnosti”.

Tomas Edvard Lorens, poznatiji kao Lorens od Arabije, bio je britanski vojnik, pustolov, arheolog i pisac koji je tokom arheoloških istraživanja na Bliskom istoku ostao očaran arapskom kulturom i jezicima.

Nakon što je izbio Prvi svjetski rat, Lorens je igrao važnu ulogu u Arapskom ustanku protiv Osmanskog carstva. Svoje avanture opisao je u knjizi “Sedam stubova mudrosti”.

Lorensovi ratni poduhvati bili su inspiracija za film “Lorens od Arabije” iz 1962. godine, koji se danas smatra jednim od najvećih kinematografskih ostvarenja u istoriji sedme umjetnosti. Emerihova nadolazeća serija zvaće se “Lorens u Arabiji” i proširiće priču iz originalnog filma i dodati nove likove. 

Serija bi trebalo da ima tri sezone, a scenario za prvu napisaće Entoni Mekarten, koji je napisao biografske filmove “Boemska rapsodija” i “Najmračniji čas”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana