Svi čekaju Nindža kornjače

Aleksandra Madžar
Svi čekaju Nindža kornjače

Banjaluka - Omiljeni nindža junaci, kornjače koje nose imena velikih italijanskih renesansnih umjetnika - Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo i Rafaelo ovaj put oživjeli su na filmskom platnu.

Mališani iz Republike Srpske, ali i oni koji su odrasli uz ovaj kultni crtani film, imaće priliku da od četvrtka uživaju u avanturama neustrašivih kornjača u banjalučkom multipleksu "Palas". Naučnofantastičnu sagu režirao je Džonatan Libesman.

- Naravno, interesovanje za "Nindža kornjače 3D", u kojem će se pojaviti i ljudski likovi je ogromno. Najmlađi fanovi sa nestrpljenjem očekuju da vide ovu ekranizaciju. Poseban utisak na njih će ostaviti 3D tehnika, zahvaljujući kojoj će biti bliži nego ikada svojim omiljenim junacima - poručili su iz "Palasa".

Od glavnog značaja, kako je ranije rekao reditelj, bilo je pronalaženje odgovarajućih glumaca za dijelove filma sa ljudskim likovima.

- Za ulogu Ejpril bilo je neophodno pronaći glumicu koja ne samo da će se dopadati širokoj publici, već će imati i odvažnu ličnost, kako bi mlada reporterka odgovarala karakterima kornjača. Nije dugo potrajalo i Megan Foks je došla kao pun pogodak - objasnio je reditelj.

Svaki član nindža porodice sa sobom nosi originalno umijeće i stav. Leonardo, nazvan po čuvenom italijanskom pronalazaču i slikaru Leonardu da Vinčiju, opušten je, zen majstor kornjača koji ozbiljno shvata svoju odgovornost najstarijeg brata. Imenjak čuvenog freskopisca, prozvanog i ocem renesansnog stila, Rafaelo nikako nije slab protivnik. On je buntovnik i mangup među braćom. Jedan od najvećih umjetnika svih vremena, pronicljivi italijanski slikar i vajar Mikelanđelo, dao je svoje ime najmlađem bratu. Nazvan po firentinskom vajaru koji je ostavio neizbrisiv trag u svijetu umjetnosti, Donatelo je mozak četvorke i tata-mata za tehniku. Stub temeljac ove  neobične porodice je učitelj Splinter, mudar glodar koji je postao drugi otac kornjačama, učeći ih kako da postanu nindže.

Megan Foks

Glumica Megan Foks je kao i većina ljudi iz njene generacije odrasla uz crtani film "Nindža kornjače".

- Kao velikom ljubitelju nindža kornjača, bilo mi je izuzetno važno da dobijem ovu ulogu. Ovo mi je jedan od najuzbudljivijih projekata u životu - istakla je glumica.

Komičar Vil Arnet pridružio se Foksovoj u filmu, kao njen glavni saradnik i odani fotograf. Lik Erika Saksa i njegovog zlog alter ega Sekača povjerena je Vilijamu Fičneru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana