Sutra banjalučka premijera filma "Bilo jednom u Srbiji"

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - U Banjaluci će sutra biti održana svečana premijera srpskog filma "Bilo jednom u Srbiji" režisera Petra Ristovskog, poslije uspješnih premijera širom Srbije.

Svečana premijera ove "bajkovite melodrame sa elementima komedije" biće održana od 21.00 čas u "Sinepleks palasu", gdje će se pokloniti glavni glumci i autori, saopštili su organizatori.

U filmu, koji govori o zlatnom dobu Leskovca 20-tih godina prošlog vijeka kada je tekstilna industrija doživljavala procvat, a grad saznavao o velikom i boljem svjetu u bioskopu kafane "Pariz", glume Viktor Savić, Teodora Ristovski, Nemanja Oliverić, Radovan Vujović, Sloboda Mićalović, Miki Manojlović i drugi.

U filmu su brilijantne uloge ostvarili i Zoran Cvijanović, Mira Banjac, Dragan Petrović Pele, Boža Marjanović, Andrija Stoilković...kao i Ivan Bekjarev kome je ovo posljednja uloga.

Film autora i producenta Zvonimira Šimuneca i izvršnog producenta Miroslava Mogorovića, sniman je dvije godine na autentičnim lokacijama juga Srbije, nastao je u produkciji "Le filma" iz Leskovca i koprodukciji "Medija haus", "DME Video" i "Soul fud films".

Leskovačka drama u tri čina spaja bajku sa istorijom.

Film govori o poratnoj 1922. godini, kada se poslije potucanja po bijelom svijetu dva prijatelja Dine i Cone /Nemanja Oliverović i Viktor Savić/ vraćaju u rodni kraj, varošicu na jugu Srbije.

Na scenariju su radili Đorđe Milosavljević, Vladimir Andrić, Zvonimir Šimunec, saradnici na scenariju su Petar Ristovski i Majda Šimunec, scenograf je Ana Milošević, kostimograf Dragica Laušević, a direktor fotografije je Dalibor Tonković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana