“Štrumpfovi” filmski hit

Aleksandra Madžar
“Štrumpfovi” filmski hit

Banjaluka - Ljubitelji sedme umjetnosti u Republici Srpskoj najradije gledaju 3D filmove, a mnogi sa nestrpljenjem očekuju sutrašnju premijeru “Štrumpfova 2”.

Popularni crtani film u banjalučki multipleks “Palas” stiže sutra, a na repertoaru je od 12, 14.15, 16.30, 18.45 i 21 čas.

Avanturu o “Štrumpfovima” režirao je Raja Gosnel, a pred publiku u Republici Srpskoj dolazi sinhronizacija koju su radili glumci iz Srbije predvođeni Draganom Vujićem Vujketom.  

Direktor banjalučkog “Oskar filma” Vlado Ljevar kaže da je dobar film uvijek garancija za veliku gledanost.

- Dvadeset godina radimo kao distributeri i moram priznati da nismo imali nekih većih problema. Pratimo promjene savremenih tehnologija, prilagođavamo se uslovima na tržištu, kao i novim tehnikama, ali i osluškujemo želje publike - rekao je Ljevar.

Putujući od grada do grada, filmove prikazuju najčešće u centrima i domovima kulture ili u nekim drugim javnim ustanovama.

Da su 3D projekcije najpopularnije među publikom dokazuje i bioskop u Gradišci, koji je u martu počeo sa ovim projekcijama.

Rad bioskopa je prošle godine privremeno bio obustavljen zbog loše zainteresovanosti za gledanje filmova u zastarjeloj tehnici, a sa prvim 3D projekcijama pojavio se i veliki broj gradiških ljubitelja sedme umjetnosti.

Direktor Kulturnog centra Gradiška Željko Blagojević rekao je da je publika veoma zainteresovana za 3D projekcije, a da filmove prikazuju zahvaljujući novim projektorima i platnima koje je obezbijedio “Oskar film”.

- Najvažnije je da domaće premijere u bioskopima ne kasne mnogo za svjetskim. Veoma smo zadovoljni brojem gledalaca, a trudimo se da na repertoaru imamo sve popularne filmove - kazao je Blagojević.

Priča

U filmu “Štumpfovi 2” zli čarobnjak Gargamel stvara nekoliko kopija Štrumpfova i naziva ih Kvarnići.

On se nada da će mu oni pomoći u njegovim smicalicama. Ali kad otkrije da mu samo oni pravi mogu dati ono što želi i da samo Štrumpfetina tajna čarolija može pretvoriti Kvarniće u Štrumpfove, Gargamel kidnapuje Štrumpfetu i odvodi je u Pariz, gdje ga milioni obožavalaca dočekuju kao najvećeg čarobnjaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana