Stoun: Srbi i Rusi su za Holivud loši momci

Srna
Stoun: Srbi i Rusi su za Holivud loši momci

BEOGRAD - Slavni američki reditelj Oliver Stoun ocijenio je da je ono što se dešavalo oko filma „Dara iz Jasenovca“ - srpskog kandidata za „Oskara“ donekle tipičan primjer američkog uskog pogleda na svijet, gdje su Rusija i Srbija često predstavljeni kao propagandisti, a oni koji se bore protiv njih kao jedini koji polažu pravo na istinu.

-To nije fer i pošteno, ali tako nalaže „pravilnik“ onih koji vjeruju da su superiorna bića - rekao je Stoun za „Večernje novosti“.

Na pitanje može li se biti politički neutralan u današnjem svijetu i imati dobre odnose istovremeno sa SAD, EU, Rusijom i Kinom, kao što Srbija pokušava, Stoun je odgovorio da je to izuzetno teško.

-A, uostalom, šta je neutralnost? Često neutralan znači biti popustljiv i ne uvrijediti nikoga i ništa. Svijet je definitivno u veoma osjetljivoj fazi, bar je tako na Zapadu, gdje svako jasno i čvrsto izraženo mišljenje može biti ocijenjeno kao žbezosjećajnož ili nešto slično tome. Ovo je izuzetno teško vrijeme za filmske autore - ocijenio je Stoun.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana