Stiže televizijska serija “Tunel” u režiji Petra Ristovskog: Policijski triler po istinitim pričama

Branislav Predojević
Stiže televizijska serija “Tunel” u režiji Petra Ristovskog: Policijski triler po istinitim pričama

BEOGRAD - Prve dvije epizode serije “Tunel” reditelja Petra Ristovskog biće premijerno prikazane 25. avgusta u okviru programa festivala “Dunav film fest” na Smederevskoj tvrđavi, a serija će poslije biti emitovana na televiziji.

 Reditelj i scenarista Petar Ristovski, autor serija i filmova “Kralj Petar Prvi” i “Bilo jednom u Srbiji”, kaže  da je od početne ideje do realizacije “Tunela” proteklo ukupno sedam godina uz detaljne pripreme zbog specifične prirode projekta.

- Posle skoro sedam godina od ideje, prve dve epizode naše autorske serije “Tunel” biće premijerno prikazane na festivalu “Dunav film fest” u Smederevu. Sa velikim uzbuđenjem iščekujemo prvi kontakt sa publikom i ako nam pomalo neverovatno zvuči da se ovom ogromnom poslu polako bliži kraj i prvo javno prikazivanje - kazao je Ristovski.

Serija “Tunel” je napet policijski, psiho-triler od dvanaest epizoda pisanih na osnovu policijskih izvještaja i intervjua sa pregovaračima i inspektorima, koji su učestvovali u pregovorima na slučajevima koji su obrađeni kroz seriju.

- Radeći na jednom drugom scenariju, tokom konsultacija u specijalnim jedinicama upoznao sam čoveka na osnovu čijeg iskustva je i nastala ova serija. Njegovi slučajevi i privatni život koje mi je ispričao u svega pola sata bili su dovoljna inspiracija da započnemo pripreme za “Tunel” - rekao Ristovski.

Kako režiser ističe sve je inspirisano stvarnim ličnostima, kriznim i talačkim situacijama koje su se desile u Srbiji u proteklih 20 godina, a koje je on uz pomoć koscenariste Vladimira Ćosića pretvorio u televizijski scenario.

- Priča serije prati rad i privatne živote grupe za pregovore Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koja kroz svaku epizodu ima pred sobom novog počinioca kome pokušavaju da pomognu. Gledaoci će imati priliku da vide jedinicu čiji je glavni zadatak rešavanje zločina pre nego što se oni dese, jedinicu koja počinioca spasava iz bezizlazne situacije, kada mu je svest do te mere sužena da ne zna kuda i kako dalje, koji se nalazi u mračnom tunelu svog uma iz koga ne može da izađe - rekao je reditelj.

Glavne uloge tumače Minja Peković, Jovan Belobrković, Dragan Boža Marjanović, Tamara Šustić, Miloš Đorđević, Lazar Ristovski, Zoran Cvijanović, Radovan Vujović, Teodora Ristovski i Sergej Trifunović. Serija “Tunel” je nastala u produkciji Telekom Srbija i “Zilion filma”, a tokom jeseni emitovaće se na kanalu “Superstar”.

Naziv

U jednoj od epizoda bivši košarkaš, koji radi kao trener i nastavnik fizičkog u školi, ušao je u policijsku stanicu, uzeo taoce i tražio da se njegov slučaj riješi.

Ovo je jedan od autentičnih događaja koji ćemo vidjeti u novoj seriji, a po riječima Ristovskog naziv serija duguje policijskom opisu zadatka.

- Tokom istraživanja, jedan od pregovarača nam je opisao stanje u koje počinilac upada kao u tunel u kom ne vidi svetlo. Posao pregovarača je da ih vode kroz taj tunel i nateraju ih da izađu. Ovo je, po mom mišljenju, manje policijska ili krimi-serija, a više socijalna i psihološka drama u kojoj čak ima crnog humora i našeg srpskog mentaliteta - rekao je režiser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana