Stiže peti nastavak Indijane Džonsa

Priredila: Mirna Pijetlović
Stiže peti nastavak Indijane Džonsa

Los Anđeles - Filmski studio "Dizni" potvrdio je sumnje da će se mnogima omiljeni arheolog-istraživač Indijana Džons uskoro vratiti na veliko platno, a u glavnoj roli će se, naravno, pojaviti glumac Harison Ford.

Predsjednik ove filmske kompanije Robert Ajger je u intervjuu za jedan američki magazin obećao nove avanture Indijane Džonsa i dodao da je film već u pripremi. 

- Sve dok imam bič, šešir, kožni prsluk i muškarca na konju, koji zna kako da obavi posao, imaćemo nove avanture - izjavio je nedavno Stiven Spilberg, reditelj prethodna četiri filma. 

Slavni reditelj je tom prilikom napomenuo da mu "ne pada na pamet" da u ulozi Indijane Džonsa zamijeni Harisona Forda nekim drugim glumcem. 

- Samo Harison Ford može biti Indijana Džons - rekao je on. 

Sam Ford, koji danas ima 73 godine, izjavio je da ne bi propustio priliku da zaigra u još jednom filmu o najpopularnijem arheologu na svijetu.

- Rado ću opet ponijeti pohabani "stetson" šešir - kazao je glumac. 
Prvi film popularne franšize, "Otimači izgubljenog kovčega", u bioskopima se pojavio 1981. godine, a posljednji u nizu "Indijana Džons i kraljevstvo kristale lobanje" datira iz 2008. godine.

Izvršni producent i jedan od pisaca scenarija bio je Džordž Lukas. Radnja četvrtog po redu filma iz franšize o Indijani Džonsu smještena je u 1957. godinu.

Sada stariji Indijana Džons (Harison Ford) sukobljava se sa agentima Sovjetskog Saveza, koje predvodi Irina Spalko (Kejt Blanšet) u potrazi za kristalnom lobanjom.

Indijani se priključuju njegova bivša ljubavnica Merion Rejvenvud (Karen Alen), doseljenik Mat Vilijams (Šaja Labaf) i avanturista Mek (Rej Vinston). Džon Hert i Džim Brodbent pojavljuju se u ulozi Indijaninih prijatelja akademika.

Kada je u pitanju produkcija posljednjeg nastavka ovog filma, poznato je da se Ford i Spilber nisu slagali sa originalnim Lukasovim konceptom, pa su u projekat uključili još šestoricu scenarista, koji su na kraju doveli konačnu priču do kraja.

Marketing se velikim dijelom zasnivao na nostalgiji publike za serijalom, sa proizvodima inspirisanim sa sva četiri filma. Iščekivanje filma bilo je povišeno tajnovitošću, koja je rezultovala hapšenjem osobe koja je ukrala kompjuter na kojem su bila sačuvana raznovrsna dokumenta u vezi sa produkcijom. "Indijana Džons i kraljevstvo kristalne lobanje" premijerno je prikazan širom svijeta 22. maja 2008. godine.

I detalji u vezi sa petim nastavkom još se drže u tajnosti, pa osim glavne role, koja je opet povjerena Fordu, još nije poznato ko će činiti ostatak filmske ekipe, a nije poznata ni priča koja će pratiti petu avanturu Indijane Džonsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana