Stiže nastavak Grada grijeha

Cvija Mrkonjić
Stiže nastavak Grada grijeha

Banjaluka - Drugi dio legendarnog filma "Grad grijeha: Ubistva vrijedna" stiže i u banjalučki multipleks "Palas", a ljubitelji ovog trilera, koji je nastao po istoimenom stripu Frenka Milera, željno iščekuju prikazivanje.

Originalni naziv filma je "Sin Sitdž: A Dame to Kill For", režiju potpisuju Miler i Robert Rodrigez. Uloge igraju Džesika Alba, Eva Grin, Džozef Gordon Levit, Miki Rurk, Rozario Doson i Brus Vilis, a pojavljuje se i pop pjevačica Ledi Gaga.

Ovaj kriminalistički akcioni triler, u trajanju od 100 minuta, donosi nastavak legendarne priče o gradu čiji su stanovnici u strahu od najozloglašenijih zlikovaca koje su imali priliku da sretnu.

Priča ostavlja bez daha, negativci nikad nisu bili opakiji, a junaci Grada grijeha nikad odvažniji.

Ekranizacija kultnog nastavka oduševljava svojom vizuelnom dosjetljivošću, a prema riječima ljubitelja Milerovih stripova, drugi dio će, kao i prvi, biti pun pogodak.

- Čitao sam Milerove stripove, gledao sam prvi film i željno iščekujem nastavak. Vjerujem da je sjajno urađen, ali forma stripa ostaće mi draža - rekao je Saša Rakić.

Dragica Radić je rekla da je oduvijek voljela da čita stripove i da joj oni omogućavaju poseban doživljaj priče.

- Tekst i crteži pomažu da pustite mašti na volju, strane stripova ispredaju savršene priče. Radujem se filmskoj priči o Gradu grijeha - kazala je ona.

Marijela Džaja raduje se filmu, jer njena omiljena pjevačica Ledi Gaga igra jednu od uloga.

Prvi dio filma izašao je 2005. godine, a ovog puta izdajničku ulogu fatalne i zavodljive Ave Lord igra prelijepa Eva Grin. Ova ljepotica u filmu nastoji da pobjegne od muža napasnika, milijardera Demijena Lorda. Naizgled očajna, pomoć traži od bivšeg muža Dvajta, ali on uskoro otkriva da su njene namjere mnogo zlokobnije nego što izgleda. U banjalučkom multipleksu "Palas" ovaj film prikazivaće se od 11. septembra.

Frenk Miler

Frenk Miler rođen je 27. januara 1957. godine, američki je strip-autor i filmski reditelj poznat po mračnom stilu stripova i grafičkih novela "Ronin", "Dardevil: Ponovo rođen", "Betmen: Povratak mračnog viteza", "Grad grijeha" i "300". Režirao je film "Duh" po stripu Vila Ajznera i bio producent filma "300 - Bitka kod Termopila".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana