Stiže film “Dražen”: Lična priča o geniju košarke (VIDEO)

B.P.
Stiže film “Dražen”: Lična priča o geniju košarke (VIDEO)

BEOGRAD- Dugometražni igrani film “Dražen” reditelja Danila Šerbedžije, ujedno i autora projekta i producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera, naći će se u bioskopima, 5. decembra.

Svjetska premijera filma o velikanu svjetske košarke Draženu Petroviću održana je u Šibeniku, rodnom Draženovom gradu, na datum rođenja košarkaša, a svečanom događaju prisustvovala je cjelokupna autorsko-glumačka ekipa, među kojom i srpski glumac Dragan Mićanović koji tumači jednu od uloga u filmu, košarkaševog oca Joleta Petrovića.

Snimljen u čast 60. godišnjice od rođenja Dražena Petrovića, film donosi fascinantnu priču o košarkaškom geniju koji je svojom igrom osvojio cijeli svijet. Prema riječima producenata Zdjelarevića i Šibera ime Dražena Petrovića izaziva divljenje u cijelom svijetu i to ne samo u košarci, nego kao sinonim za to kako se velikim radom ostvaruju snovi.

- Dok su ga mnogi upoznali kroz njegove sportske uspjehe, mi smo na velikom platnu želeli da prikažemo priču o čovjeku, njegovom odrastanju, odnosu s porodicom i osobama iz privatnog i profesionalnog života koje su ga podržavale na putu prema vrhu. Stoga ovo nije tipičan sportski film, već je naglasak više na Draženovoj ličnoj priči - rekao je Zdjelarević.

Glumcu Domagoju Nižiću povjerena je glavna uloga Dražena Petrovića, a Tonko Stošić tumačio je Dražena u mlađim godinama. U filmu igraju i Romina Tonković (Renata, Draženova djevojka), Pavle Matuško (Aleksandar Petrović), Lovre Tanfara (mladi Aleksandar Petrović), Zrinka Cvitešić (Biserka Petrović), Dragan Mićanović (Jovan Petrović), Viktorija Hauer (Klara), Valentin Perković (Voren Legari), Mile Kekin (Mirko Novosel), Džejms Peri (Vilis Rid) i drugi. Film je nastao u produkciji zagrebačke produkcijske kuće “Kinoteka”, uz koprodukciju sa slovenačkim “December” studiom i srpskim “Living pikčers”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana