Stiže domaći triler “Prigušivač”: Napeta istraga pokrenuta intuicijom

Branislav Predojević
Stiže domaći triler “Prigušivač”: Napeta istraga pokrenuta intuicijom

BEOGRAD - Film “Prigušivač” sa Branislavom Trifunovićem i Petrom Strugarom u glavnim ulogama biće premijerno prikazan na 47. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji 12. avgusta 2023.

Novo ostvarenje produkcije “Film Plus Pictures”, nastalo iz saradnje reditelja Gorana Nikolića i scenaristkinje Natalije Musić, napeti je triler sa radnjom smještenom u Beogradu.

Film prati život mladog, inteligentnog i introvertnog Luke koji poslije očevog samoubistva pokreće sopstvenu istragu, vjerujući svojoj intuiciji koja mu ukazuje da mu je otac zapravo ubijen. U istrazi mu pomažu djevojka i najbolji drug, kao i inspektor Goran, prijatelj Lukinog oca kog tumači Branislav Trifunović, koji takođe počinje sumnjati u rezultate zvanične istrage.

U filmu igraju Ognjen Jović, Anđela Kuzmanović, Petar Strugar, Branislav Trifunović, Rastko Mićić, Zoran Ćosić, Danica Radulović, Nenad Gvozdenović, Miroslav Jović, Mihailo Laptošević, Jelica Kovačević i Marko Pavlovski. Scenario potpisuje Natalija Musić.

Direktor fotografije je Marko Arsić, art direktor Igor Marović, scenograf Branko Đipalo, kostimograf Igor Lukić, producenti Nikola Burovac i Danijel Đurić, a muziku potpisuje Spejs Noksi.

Nikolićevo ostvarenje je na tragu skandinavske estetike u kinematografiji, odnosno fotografiji, a pretenduje da osvoji srca gledalaca, kao i da dopuni kolorit domaćeg serijskog programa. U scenarističkom smislu zanimljiva je riješenost da kroz filozofiju mladog čovjeka dotakne one koji su prošli sve faze odrastanja.

- Glavni junak prolaz kroz razne staze, od generalizacije ljudskosti i neljudskosti do afera koje su mnoge dovodile do marginalizacije sopstvenog ega - rekla je Musićeva.

Goran Nikolić je filmski i televizijski reditelj iz Beograda gdje je upisao Akademiju dramskih umjetnosti.

Njegovi kratki i dokumentarni  filmovi “I, kako si, deda, šta se radi?”, “Nekako s proleća”,  “Život po Moskriju”, vrlo su zapaženi i prikazivani su u mnogim gradovima i festivalima širom svijeta. Tokom karijere radio je i na mnogo televizijskih reklama, emisija, muzičkih spotova i televizijskih drama, a prošle godine predstavio je svoj prvi dugometražni igrani film “Heroji” sa glumcem Mladenom Soviljom u glavnoj roli, kojim se na zanimljiv način bavio kosovskim mitom.

Serija

Iza filma stoji producentska kuća “Film Plus Pictures” Nikole Burovca i Danijela Đurića, koji pretenduje da pomjeri mnoge granice u srpskoj kinematografiji. Nakon bioskopskog života filma, uslijediće i serija od trideset šest epizoda, koja dodatno treba da istraži zaplete i motive glavnih junaka, kroz napeto trilersko sjeciranje srpske stvarnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana