Spektar izazvao planetarno ludilo

Cvija Mrkonjić
Spektar izazvao planetarno ludilo

Banjaluka - U skladu sa euforijom i ludilom koje vlada u svijetu povodom novog filma o Džejmsu Bondu "Spektar", i banjalučka publika bori se da na vrijeme obezbijedi ulaznicu za ostvarenje u kojem strastvene iskre frcaju između Danijela Krejga i ljepotice Monike Beluči.

U filmu koji je režirao Britanac Sem Mendes, osim Krejga i Belučijeve, uloge će tumačiti i Kristof Valc koji igra glavnog negativca, Lija Sejdoks i Ralf Fajns, a Banjalučani će imati priliku da "Spektar" gledaju od četvrtka u multipleksu "Palas".

- Zbog velikog interesovanja publike ulaznice smo pustili u prodaju dvije sedmice prije emitovanja filma i prodaja ide onoliko dobro koliko smo i očekivali s obzirom na svjetsku popularnost Bonda - rekla je PR menadžer "Palasa" Marina Popović.

Prema njenim riječima, očekuju mnogo od ovog nastavka jer filmovi o Džejmsu Bondu uvijek privlače puno ljudi.

Sniman u Engleskoj, Italiji, Austriji, Meksiku i Maroku, "Spektar" ima sve tradicionalne sastojke filmova o najpoznatijem tajnom agentu: scene jurnjave "bijesnim" automobilima, zlog megalomana, senzualne Bond djevojke i duhovite dijaloge.

U novoj priči tajanstvena poruka iz njegove prošlosti agenta 007 šalje u avanturu u kojoj pokušava da razotkrije zlokobnu organizaciju, dok se M istovremeno bori sa političkim snagama kako bi na životu održala tajnu službu.

Bond se polako probija kroz mnogobrojne slojeve obmane kako bi otkrio zastrašujuću istinu koja se krije iza imena "Spektar". Međutim, iako scene prepune akcije pumpaju adrenalin, nakon objavljivanja trejlera prašinu je podigla vrela scena između italijanske dive Beluči i Krejga, koja je nesumnjivo zaintrigirala one koji sada željno iščekuju prikazivanje filma.

Javnost je komentarisala kako je Monika najstarija Bond djevojka ikada, ali i sama glumica je priznala da je mislila, kada ju je režiser prvi put kontaktirao, da joj nude ulogu M.

- Kada mi je Sem objasnio da želi odraslu ženu koja zavodi Bonda, shvatila sam da će to biti revolucionarno. Znala sam da će to biti divan primjer kako za druge glumice tako i za druge žene - ispričala je ljepotica, koja tumači ulogu Lusije Skijare, mafijaške fatalne žene.

Prije nekoliko dana "Spektar" je u Londonu imao svjetsku premijeru koja je okupila mnogobrojne slavne ličnosti, među kojima su bili i članovi kraljevske porodice.

Film se prvo počeo prikazivati u bioskopskim dvoranama u Velikoj Britaniji i Irskoj, a prošle sedmice je objavljeno da je srušio rekordne na britanskim blagajnama i u samo prvom danu prikazivanja zaradio vrtoglavih 9,2 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana