Skajvoker saga u luksuznom boks-setu u 4K rezoluciji: Objedinjeni “Ratovi zvijezda”

Branislav Predojević
Skajvoker saga u luksuznom boks-setu u 4K rezoluciji: Objedinjeni “Ratovi zvijezda”

LOS ANĐELES - Kompletna Skajvoker saga iz filmskog serijala “Ratovi zvijezda” dostupna je u ekskluzivnom boks-setu u 4K-rezoluciji sa ukupno devet filmova u novom pakovanju slike i zvuka.

Prošle su dvije godine otkako je film “Ratovi zvijezda: Uspon Skajvokera”, doveo sagu o Skajvokeru do kraja, ali ako još niste spremni da napustite ovu priču uvijek možete ponovo da pogledate svih devet filmova franšize “Ratovi zvijezda” na jednom mjestu, ne uključujući spin-of priče “Rogue One” i “Solo”. U slučaju da vam je potrebno podsjećanje, devet filmova u sagi o Skajvokeru (po hronološkom redoslijedu priče) su: “Fantomska prijetnja”, “Napad klonova”, “Osveta Sita”, “Nova nada”, “Imperija uzvraća udarac”, “Povratak Džedaja”, “Buđenje sile”, “Posljednji džedaj” i “Uspon Skajvokera”.

Ovaj epski boks-set sastavljen od ukupno 27 diskova, remasterizovanog zvuka i slike, dostupan je samo na “Amazonu” za 199.99 funti. Pored toga što dolazi sa opsežnim bonus materijalima koje ulaze u produkciju svakog filma u Skajvoker Sagi, uz izjave Džordža Lukasa, brojnih režisera, scenarista i glumaca koji su radili na ovom serijalu, izbačenih scena i drugih poklona, svaka verzija ovog izdanja takođe dolazi sa pismom zahvalnosti od glumca Marka Hamila.

Serijal, koji je kreirao legendarni režiser Džordž Lukas 1977. godine, jedan je od najuspješnijih i najpoznatijih filmskih franšiza svih vremena, sa zaradom od preko 10 milijardi dolara samo od filmova. Lukasov stari saradnik i partner Stiven Spilberg, možda je najbolje opisao magiju ovog dijela svojim riječima nakon premijere “Nove nade”.

- Nikada do tada nisam tako strastveno želio da postojim u svijetu koji je neko drugi stvorio. Bila je to zaista prekretnica u životu cijele moje generacije - rekao je Spilberg.

Lukas je autorska prava studija “Lukas film”, prodao kompaniji “Dizni” 2012. godine, koja je oživjela serijal kroz tri direktna nastavka i dvije spin-of priče, uz različite kritike i reakcije publike, nakon čega je fokus “Diznija”, kada je serijal u pitanju prebačen na televiziju i striming.

Dok bi saga o Skajvokeru mogla biti završena na velikom ekranu nakon mlakih reakcija na poslednji film iz 2019. godine, obožavaoci ove franšize biće vraćeni u to doba u predstojećoj seriji “Obi-Van Kenobi”. Dugo očekivana serija donosi povratak Juana Mekgregora i Hejdena Kristensena kao Obi-Vana i Anakina Skajvokera, tačnije kao Darta Vejdera. Ukratko, ova luksuzna bok-set kutija je savršeni način da se pripremite za dolazak te serije na “Dizni plus”. Naravno, ako ste spremni da platite ne baš skromnu cijenu.

Superbrend

Serijal “Ratovi zvijezda” sačinjen od devet filmova-epizoda postao je medijski fenomen kroz brojne filmove, televizijske serije, knjige, kompjuterske igre, stripove i mnoge druge oblasti pop kulture. Magazin “Forbs” je procijenio sveukupan prihod od brenda “Ratovi zvijezda” na preko 40 milijardi dolara. Sama radnja filmova je puna arhetipskih motiva, od naučne fantastike  preko vesterna i melodrame do istorije i mitologije ljudske civilizacije, uz brojne revolucionarne tehnike snimanja i upotrebe specijalnih efekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana