Serija “Vreme zla” premijerno prikazana na SFF-u: Političke i porodične drame u osvit rata

Ilijana Božić/agencije
Serija “Vreme zla” premijerno prikazana na SFF-u: Političke i porodične drame u osvit rata

SARAJEVO - Serija “Vreme zla” koja oslikava sudbine porodice Katić i političku situaciju u Srbiji uoči Drugog svjetskog rata premijerno je predstavljena sarajevskoj publici u okviru ovogodišnjeg, 27. po redu Sarajevo film festivala (SFF).

Glumačka ekipa Goran Šušljik, Goran Bogdan, Nada Šargin, Boris Isaković, reditelj Ivan Živković i producent Nikola Pantelić prošetali su crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, a serija je na ovoj smotri prikazana u nedjelju naveče.

Gledaoci su imali priliku da pogledaju prve dvije epizode koje prate život čuvene porodice Katić u Beogradu u osvit Drugog svjetskog rata. Glavni tok radnje prati scenario Sanje Savić Milosavljević, u režiji Ivana Živkovića, a serija je rađena po romanu “Vernik” Dobrice Ćosića. Međutim, kroz sjećanja glavnih junaka zalazi i u knjige “Grešnik” i “Otpadnik”. Oko priče o članovima porodica Katić, Luković i Dragović okupljena su značajna glumačka imena, a u seriji se pojavljuje i mnogo istorijskih ličnosti, poput kneza Pavla Karađorđevića kojeg glumi Sergej Trifunović, Slobodana Jovanovića kojeg će dočarati Voja Brajović, upravnika logora “Banjica” Svetozara Vujkovića kojeg glumi Boris Isaković, a pojaviće se i mladi Dobrica Ćosić kojeg igra Uroš Jovčić.

Publika će na jesen na malim ekranima moći da posmatra porodičnu nesreću porodice Dragović. Naime, Bogdan Dragović kojeg glumi Goran Bogdan vraća se iz emigracije i pokušava da zarad sina Vladimira ponovo uspostavi veze sa Komunističkom partijom iz koje je izbačen kao trockista. Za to vrijeme njegova, praktično ostavljena žena Milena koju igra Nada Šargin, stupa u emotivnu vezu sa Petrom Bajevićem kojeg glumi Goran Šušljik, agentom Kominterne i Bogdanovim ratnim rugom.

Milenin i Bogdanov sin Vladimir, koji je član Komunističke partije, iz ideoloških razloga okreće se protiv oca. S druge strane Vukašin Katić, koga tumači Žarko Laušević, zapravo je slika građanske Jugoslavije i njenih principa, koja ne uspijeva da se odupre nadolazećim okolnostima i ideologijama.

Serija “Vreme zla”, u produkciji “Junajted medije”, ima 15 epizoda, a snimana je u Beogradu, ali i na više lokacija širom Srbije. Izvršni producent je kuća “Eye to Eye”, a kreator serije i producent Goran Šušljik.

Glumci

Članove čuvene porodice Katić igraju Žarko Laušević, Nada Šargin, Andrej Šepetkovski i Jovana Balašević. Porodicu Luković publici će približiti Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Pavle Mensur i Isidora Simijonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana