Serija “Dina: Proročanstvo” dobila datum premijere (VIDEO)

B.P.
Serija “Dina: Proročanstvo” dobila datum premijere (VIDEO)

LOS ANĐELES - Striming servis “Maks” i kanal HBO konačno su objavili 17. novembar kao datum službene premijere TV serije “Dina: Proročanstvo”.

Osim toga, stigao je i novi službeni trejler za seriju od šest epizoda koja je zasnovana na romanima Frenka Herberta i prednastavcima originalnog serijala poznatom kao “Sestrinstvo Dine”, koje su pisali Brajan Herbert i Frenk Anderson.

Sama priča je smještena nekih 10.000 godina prije uspona Pola Atreida, a zaplet prati dvije sestre Harkonen dok se bore protiv mračnih snaga koje prijete budućnosti čovječanstva i osnivaju legendarnu pseudoreligijsku organizaciju koja će postati poznata kao sestrinstvo “Bene Geserit”. Sestrinstvo posvećeno svom cilju stvara ženski red sačinjen od Časnih majki, koje su fizičkim i mentalnim treningom pretvorene u osobe nadljudskih moći i vještina, a koje postaju jedan od ključnih političkih faktora u svemirskom carstvu kuće Korino.

Alison Šapker je kreator i izvršna producentkinja, dok je Dijane Ademu-Džon razvijala seriju i takođe je izvršna producentkinja. Glumačku ekipu čine Emili Vatson, Olivija Vilijams, Travis Fimel, Džodi Mej Mark Strong, Džoš Heston, Kloi Lija, Kris Mejson i drugi.

Serija će imati bioskopsku premijeru u Njujorku 30. oktobra, a potom stiže na kanal HBO. Dva filma “Dine” reditelja Denija Vilneva zajedno su zaradila na bioskopskim blagajnama više od 1,1 milijardu dolara uz jako dobre kritike i reakcije publike. Treći film baziran na knjizi “Mesija Dine” je u pripremi i očekuje se 2026. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana