Serija “Dan šakala” dobila datum premijere

GS
Serija “Dan šakala” dobila datum premijere

LOS ANĐELES - Striming servis “Pikok” predstavio je cijeli trejler za njegovu nadolazeću adaptaciju mini-serije kultnog romana Fredrika Forsajta iz 1971. godine “Dan šakala”.

U novoj verziji ovog kultnog književnog i filmskog klasika Edi Redmejn igra usamljenog profesionalnog ubicu, poznatog kao Šakal, koji zarađuje za život ubijajući mete za najvišu ponudu. Nakon svog posljednjeg ubistva on sreće dostojnog rivala u upornom britanskom obavještajcu Bjanki (Lašana Linč) koja počinje da ulazi u trag Šakalu u uzbudljivoj potjeri mačke i miša širom Evrope, ostavljajući za sobom uništenje.

Scenario je pisao Robert Benet, dok je za režiju serije od 10 epizoda bio zadužen Brajan Kirk. U seriji još glume Suli Rima, Čarls Dens, Ričard Dormer, Eleanora Matasura i drugi.

Roman “Dan šakala” je politički triler slavnog engleskog autora Frederika Forsajta o profesionalnom ubici kojeg je OAS, francuska disidentska paravojna organizacija, unajmila da ubije Šarla de Gola, predsjednika Francuske, smatrajući ga izdajnikom zbog potpisivanja sporazuma o nezavisnosti Alžira. Serija “Dan šakala” će biti premijerno prikazana  7. novembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana