Sarajevo film festival: Svjetska premijera U potrazi za snom

M. P.
Sarajevo film festival: Svjetska premijera U potrazi za snom

Sarajevo - Dokumentarni film reditelja i producenta Mladena Mitrovića "U potrazi za snom" (Cashing a Dream) svjetsku premijeru imaće u okviru zvanične selekcije "Sarajevo film festivala" 18. avgusta.

Film je realizovala producentska kuća "Fabrika snova" iz Beograda u saradnji sa "Balkan art centrom" iz Sarajeva i "Factum" iz Zagreba, uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture Srbije. Sniman je više od pet godina na četiri kontinenta, u 12 država. Priča počinje za vrijeme cunamija u Tokiju kada reditelj Mladen Mitrović stupa u kontakt sa kompozitorkom muzike za svoj prvi igrani film "Haustorče" (1987) Jadrankom Stojaković. UNESCO i Dijalog za budućnost UN organizovaće za vrijeme festivala u Sarajevu prijem povodom svjetske premijere.

Film režisera, scenariste i producenta Mladena Đukića "Posljednji pogled" biće prikazan na "Sarajevo film festivalu" u sklopu projekcije kratkih i animiranih filmova. Film govori o tri sestre koje se prerušavaju u zombije da bi preživjele u postapokaliptičnom svijetu. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana