Robert de Niro slavi 80. rođendan

GS
Foto: Instagram

Robert de Niro, smatra se jednim od najvećih glumaca svih vremena. Uprkos tvrdnjama da je prošao svoj vrhunac, njegovo mjesto u istoriji glume nikada nije bilo dovođeno u pitanje – bio je izuzetna figura bez premca među glumcima bilo koje generacije.

Mnogi od De Nirovih filmova postali su klasici američke kinematografije, a šest je uvršteno u američki nacionalni filmski registar od 2022. godine. Pet filmova nalazi se na listi 100 najvećih američkih filmova svih vremena Američkog filmskog instituta (AFI). De Niro i Džejms Stjuart dele titulu za najviše filmova zastupljenih na AFI listi.

Novinar Dži-Kju magazina, Džon Naton, smatra da je De Niro „redefinisao šta možemo da očekujemo od glumca”. Kritičar A. O. Skot je rekao da se De Niro „preobražavao – fizički, glasovno, psihološki – sa svakom novom ulogom. I u tom procesu, pred našim očima, ponovo izmišljao umetnost glume“. Biograf Daglas Brod hvali De Nirovu svestranost i sposobnost da se uživi u bilo koju ulogu, mada je kritičarka Polin Kejl 1983. rekla da joj se ne dopada kako se glumac „unakažava“ u filmovima poput Razjarenog bika, prenosi Rts

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana