Revizorska kuća Prajsvoterhaus Kupers preuzela svu odgovornost za skandal na dodjeli Oskara

Agencije
Revizorska kuća Prajsvoterhaus Kupers preuzela svu odgovornost za skandal na dodjeli Oskara

Los Anđeles - Skoro 24 časa nakon što je "Oskar" za najbolji film dodijeljen "La la lendu" umjesto pravom dobitniku "Mjesečini", organizatori su objasnili ko je kriv za skandal.

Revizorska kuća "Prajsvoterhaus Kupers", u čijoj je nadležnosti brojanje glasova za "Oskara" i štampanje koverata sa imenima pobjednika, izdala je još jedno saopštenje za javnost, skoro 24 časa nakon sramne zbrke u završnici 89. dodjele nagrada Akademije.

Kompanija je preuzela punu odgovornost za grešku, objasnivši da je jedan od dvoje partnera koji su jedini znali rezultate i dijelili koverte prezenterima Brajan Kalinan "greškom dao Vorenu Bitiju dupli (rezervni) koverat za kategoriju najbolje glavne glumice umjesto za najbolji film".

Koji minut kasnije i Akademija je izdala svoje saopštenje povodom incidenta u kojem je pozdravila "dostojanstveno držanje" svih pogođenih ovom greškom.

- Posljednje 83 godine Akademija je povjeravala "Prajsvotersu" kritičan proces tabeliranja, uključujući i tačnu isporuku rezultata. Oni su preuzeli punu odgovornost za kršenje ustanovljenih protokola koji se desilo tokom ceremonije - saopštila je Akademija.

Nakon te neoprostive greške, piše dalje u saopštenju, Akademija je provela čitavu noć i sutradan istražujući šta se dogodilo i u skladu s tim će odlučiti "koje će dalje mjere preduzeti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana