Ratovi zvijezda na tronu

Agencije
Ratovi zvijezda na tronu

Los Anđeles - Film "Ratovi zvijezda: Imperija uzvraća udarac" proglašen je za najbolje ostvarenje svih vremena.

O najboljem filmu odlučilo je 250.000 ljubitelja sedme umjetnosti putem ankete koju je organizovao "Empire Magazin". "Ratovi zvijezda: Imperija uzvraća udarac", koje je režirao Irvin Kershner, potisnuli su sa prvog mjesta čuvenog "Kuma" reditelja Frensisa Forda Kopole, koji sada zauzima drugu poziciju.

Na iznenađenje mnogih, na trećem mjestu je popularni film o Betmenu "Mračni vitez", čiju režiju potpisuje Kristofer Nolan.

Rediteljski debi scenariste Frenka Darabona "Bjekstvo iz Šošenka" našlo se na četvrtom mjestu, a riječ je o filmu čiji je scenario baziran na priči Stivena Kinga. Peta pozicija pripala je čuvenim "Petparačkim pričama" u režiji Kventina Tarantina.

Još jedan nastavak iz serijala "Ratovi zvijezda" našao se navoj listi, odnosno na šestom mjestu, koje je pripalo filmu "Nova nada". Popularni "Gospodar prstenova: Družina prstenova" reditelja Pitera Džeksona nalazi se na poziciji broj sedam.

Odmah iza njega su slavne "Ralje", za čiju je režiju bio zadužen Stiven Spilberg.

Pretposljednji među najboljima je "Indijana Džons: Otimači izgubljenog kovčega", takođe u režiji Stivena Spilberga.

Na začelju liste je naučnofantastični film "Početak" reditelja Kristofera Nolana.

"Volt Dizni"

Interesantno je da je poslije "Ratova zvijezda" filmske kuće "Lukas" produkcija "Volt Dizni" prošle godine preuzela još jedan prepoznatljivi klasik "Indijana Džons".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana