Publika izabrala “Skajfol” za najbolji Bond film svih vremena

B.P.
Foto: Promo

LONDON-Film “Skajfol” iz 2012. proglašen je glasovima publike najboljim ostvarenjem u serijalu o tajnom agentu Džejmu Bondu.

Istraživanje koje je u Velikoj Britaniji proveo Vilijam Hil Vegas, anketiralo je 3.500 obožavatelja franšize, tražeći od njih da imenuju svoje omiljene filmove 007 od najboljih do najgorih.

“Skajfol” sa Denijelom Krejgom u glavnoj ulozi , bio je na vrhu liste sa 17,5 posto glasova, daleko ispred drugoplasiranog “Goldfingera” (8,5 posto), sa pokojnim Šonom Konerijem u glavnoj ulozi.

Krejgov oproštaj sa ovom ulogom “Nema vremena za umiranje” došao je na treće mjesto sa 7 posto. Takođe, Konerijev poslednji Bond film “Nikad ne reci nikad” , proglašen je za najgori film o Bondu svih vremena, sa samo 0,6 posto glasova.

“Skajfal” je bio i kritičan i komercijalni uspjeh, zaradio je preko 1,1 milijardu dolara na globalnoj blagajni i zaradio kritičku ocjenu od 92 posto na stranici za prikupljanje recenzija “Rotentomatos”.

Film je osvojio dva “Oskara” za najbolju originalnu pjesmu i najbolju montažu zvuka, a takođež je dobio više “Gremija”, “Zlatnih globusa” i nagradu “Udruženja filmskih glumaca”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana