Prvi trejler za film " The Many Saints of Newark": Život i djelo mladog Tonija Soprana

D.P.
Prvi trejler za film " The Many Saints of Newark": Život i djelo mladog Tonija Soprana

Studio "Warner" objavio je prvi trejler filma "The Many Saints of Newark", koji donosi pogled u život adolescenta Entonija, koji se pretvara u mafijaša poznatog kao Toni Soprano.

Trinaest godina nakon što je završeno emitovanje legendarne televizijske serije "Porodica Soprano" na kanalu HB, stiže novi film koji istražuje kako se tinejdžer iz Nju Džersija transformiše u mafijaškog bosa i kultnog TV-antiheroja.

Serija "Porodica Soprano" je bila jedna od najuspješnijih serija svih vremena, koja je, prema mnogima, promijenila čitavu industriju i uvela nas u novu eru u kojoj televizija dominira nad filmovima. Trajala je šest sezona, u periodu od 1999. do 2007. godine, i dobila mnoštvo nagrada, uključujući 21 Emija i pet Zlatnih globusa.

Lik antiheroja Tonija Soprana, koji je Džejmsu Gandolfiniju donio Zlatni globus, tri Emija i nagrade udruženja američkih glumaca, bio je paradigma lika koji je promijenio ključni dio koncepta televizijskih serija koje su uslijedile.

Ovaj lik proslavio je pokojnog Džejmsa Gandolfinija, a sad u njegov lik ulazi niko drugi do Gandolfinijev sin Majkl, koji je imao 14 godina kada je njegov otac preminuo od srčanog udara u Rimu.

Mladi glumac, čija je do sada najistaknutija uloga ona u seriji "Hronike sa Tajms Skvera“, ulogu mladog Tonija Soprana dobio je nakon dugog i prilično napornog kastinga, na kojem je osim evidentne sličnosti sa ocem, morao pokazati i visoko razumijevanje lika kojeg treba da tumači.

-Toni Soprano, kojeg znamo ima prelijepu ranjivost iznutra i grubu spoljašnjost, ali šta ako to preokrenemo na stranu, a vi gledate kreativno,  dobrodušno i radoznalo dijete, kako se razbija i formira u čovjeka, koji mora da bude to što jeste u svom okruženju. Velika je čast nastaviti očevo nasljeđe tumačeći lik Tonija. Zaista me raduje to što sam radio sa fantastičnom ekipom, koja je stvarala seriju - rekao je Majkl.

Uz mladog Gandolfinija, uloge u filmu će tumačiti Alesandro Nivola, Džon Berntal Bili Magnusen, Vera Famiga, Rej Ljota i drugi.

Idejni tvorac "Porodice Soprano", scenarista i režiser Dejvid Čejs, zajedno sa Lorensom Konerom, potpisuje scenario".

Sama radnja smještena je u vrijeme pobune u Njuarku tokom 1960-ih godina, kada su se pripadnici afro-američkih i italijanskih zajednica žestoko sukobili, pri čemu se naročito ističe okršaj gangsterskih bandi.

Alan Tejlor,  koji je režirao devet epizoda serije tokom šest sezona emitovanja, izabran je za režiju. Premijera je zakazana zvanično za 1. oktobar na striming servisu HBO Max.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana