Prva službena filmska priča o Dejvidu Bouviju dobila trejler VIDEO

Branislav Predojević
Foto: bowie FOTO NEON PROMO

NjUJORK - Producentska kuća "Neon" objavila je trejler za nadolazeći dokumentarac o Dejvidu Bouviju nazvan "Moonage Daydream", prvu službeno odobrenu produkciju o preminulom umjetniku.

Režiran kao "kinematografsko iskustvo"od strane Breta Morgena, film stiže u kina 16. septembra, a očekuje se da će uslijediti televizijska verzija za striming.
 

-Tokom svoje karijere Bouvi nas je učio da su naše razlike naša snaga. Sa "Moonage Daydream", on nam daje mapu puta kako da preživimo 21. vijek, pozivajući publiku da proslavi njegovo nasljeđe i uticaj kao nikada ranije-piše u najavi "Neona"

Film sadrži nikada ranije viđene snimke, performanse i muziku a vođen je naracijom Dejvida Bouvija. Morgen je nedavno rekao, da je zbog zdravstvenih problema bio posebno oprezan tokom pandemije i snimanja filma

-Previše sam izbezumljen da bih bio u blizini bilo koga. Tako da sam potpuno sam pokušavao ovo da uradim, a ipak snimam film o umjetniku čiji je zanat kako biti kreativan tokom perioda izolacije. Prvih nekoliko mjeseci pandemije nisam vidio nikoga, ali sam vidio Dejvidovo lice svaki dan kada sam se probudio da idem na posao. Ovo je doslovno djelo pandemijske umjetnosti. To je bio jedini način da se završi-rekao je Morgan. Objasnio je da mu je porodica pokojnog umjetnika dalo privilegiju da sam bira materijal, tako da možda postoje dijelovi filma za koje možda nisu htjeli da budu uključeni. 

-Oni mi nikada nisu rekli da moram da uključim ovu ili onu pjesmu ili da unesem bilo kakve promjene. Od samog početka je bilo: 'Ovo nije Dejvidov film, ovo je film Breta  Morgena. Neka bude vaš - rekao je režiser. B.P.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana