Projekcijom filma „Žena na krovu“ otvoren Festival poljskih filmova

Srna
Projekcijom filma „Žena na krovu“ otvoren Festival poljskih filmova

BANjALUKA - Projekcijom filma „Žena na krovu“ režisera Ane Jadovske večeras je u Banjaluci otvoren Festival poljskih filmova „Visla“.

Predsjednik Udruženja Poljaka u Banjaluci Danijel Kovč izrazio je zadovoljstvo što je Banjaluka prvi put domaćin ovako značajnog festivala, koji je privukao veliki broj zainteresovane publike.

On je naveo da će u okviru festivala biti prikazani filmovi puni sanjarenja, kao i produkcije velikih razmjera sa zapanjujućom scenografijom i razrađenim kostimima.

„U tri dana festivala biće prikazano pet filmova i dva bloka studentskih filmova iz Loža i Katovica. Biće to prilika da se upozna raznolikost mladih talenata poljskog kina, koji će svojim kratkometražnim filmovima ponuditi uvid u moguće pravce i perspektive“, rekao je Srni Kovč, koji je i organizator festivala.

On je istakao da međunarodna promocija poljske kinematografije ima neprocjenjiv uticaj na kulturu i filmsku umjetnost, pomaže u izgradnji mostova između kultura i jačanju međunarodnih odnosa.

Kovč je naveo da u Banjaluci danas živi više od 400 potomaka Poljaka. „Od velikog nam je značaja prikazati dio filmske umjetnosti naše matične države, a isto tako veliko zadovoljstvo što organizacijom ovakvih događaja obogaćujemo kulturnu scenu Banjaluke i ujedno je promovišemo u našem regionu i cijelom svijetu“, rekao je Kovč.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana