Projekcija Falsifikatora u Šeškovcima

A. M.
Projekcija Falsifikatora u Šeškovcima

Laktaši - Film "Falsifikator" Gorana Markovića doživjeće sutra pet projekcija u Domu kulture u Šeškovcima gdje je većim dijelom i snimljen.

Glumac Tihomir Stanić, koji u filmu tumači lik falsifikatora Anđelka, kaže da je prikazivanje filma na mjestu snimanja posebna zanimljivost.

- Retko se dešava da film ima projekciju baš u prostoru u kome je snimljen, kao što je to za "Falsifikatora" Dom kulture u Šeškovcima. To je prava prilika da celo mesto dođe i pogleda priču koja je snimljena pred njihovim očima - kazao je Stanić koji je i producent filma, ali je i sa Markovićem zajedno radio scenario.  

- Projekcije u Laktašima biće održane na dan smrti Josipa Broza Tita, 4. maja, mada u našoj filmskoj verziji Tito gine na Brionima - rekao je Stanić.

U "Falsifikatoru" osim Stanića igraju Branka Katić, Dragan Petrović, Sergej Trifunović, Haris Burina... U glumačkoj ekipi su i glumci iz Republike Srpske Aleksandar Stojković, Anja Stanić, Boris Šavija, debitant Dušan Plavšić. Termini projekcija u Laktašima su 13, 15, 17, 19 i 21 čas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana