Produkcija u Srbiji cvjeta: Stiže više od 40 serija

G.S.
Produkcija u Srbiji cvjeta: Stiže više od 40 serija

Hiperprodukcija igranog televizijskog programa u Srbiji nastavlja se i ove godine, jer je trenutno u toku snimanje ili priprema više od 40 televizijskih serija različitih žanrova.

Tokom januara premijere su imale već dvije serije koje su osvojile gledalište malog ekrana - “Tajne vinove loze” sa glumačkim parom Sloboda Mićalović - Vojin Ćetković i “Drim tim” sa Lazarom Ristovskim, obje na kablovskom kanalu “Superstar TV” “Telekoma Srbije”, kao i na RTS 1.

Prema najavama, te serije imaće i nastavak, a planirano je da druge sezone budu snimane tokom ljeta.

Serija “Nek ide život” od 44 epizode, u režiji Slobodana Šuljagića, vraća se ove godine, a prije nekoliko dana na RTS-u je počelo emitovanje najnovije komične serije “Kaljave gume” Miodraga Ćertića.

Na osnovu bioskopskog filma “Jedini izlaz” Darka Nikolića treba da bude realizovana i serija od 10 epizoda, a isto bi trebalo da se desi i sa biografskom dramom “Toma” Dragana Bjelogrlića te filmom “Ime naroda” Darka Bajića. Nakon uspjeha u bioskopima komedija “Vikend sa ćaletom” Miroslava Momčilovića postala je i mini-serija, a melodrama o talentovanom fudbaleru “Zlatni dečko” u režiji debitanta Ognjena Jankovića takođe će biti u formi filma i serije od bar 10 nastavaka.

Ove godine biće emitovana i serija “Kralj” Zdravka Šotre, nastavljen rad na projektu “Košare”, kao i nastavljen projekat “Bilo jednom u Srbiji” Petra Ristovskog i brojna druga ostvarenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana