Premijera TV serije “Crna svadba” 17. avgusta u Sarajevu

Tanjug
Foto: snimak ekrana/Jutjub

BEOGRAD - Nova srpska kriminalistička TV serija “Crna svadba” imaće svjetsku premijeru 17. avgusta na 27. Sarajevo Film Festivalu, gdje će biti prikazane prve dvije epizode, saopštila je producentska kuća “Fajereflaj” iz Beograda.

Glumačku ekipu serijala čine - Uliks Fehmiju, Jelena okić, Nikola Kojo, Slavko Štimac, Toni Mihajlovski, Filip urić, Borka Tomović, Anastasija urović, Nebojša Milovanović, Predrag Bjelac, Strahinja Blažić, Igor Benčina i drugi, dok su autori serije reditelj Nemanja Ćipranić i scenarista Strahinja Madžarević.

Priča kreće u malom mjestu u Istočnoj Srbiji gdje Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija.

Pokušavajući da rasvijetle motive zločina, Petar, pripadnik bezbjednosne agencije, i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski vještak utvrdi da li je Mitar psihički obolio ili se iza zločina krije neki drugi zastrašujući motiv.

Ipak, time će samo otključati veliku misteriju gdje se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koja traje vijekovima.

Reditelj Ćipranić potpisuje režiju svih deset epizoda serije, u produkciji uspešne TV kuće “Fajereflaj”, koja ima 13 nominacija na Sarajevo Film Festivalu za svoje zapažene serije - “Tajkun”, “Porodica”, “Klan” i “Močvara”. Uz “Fajereflaj”, koproducent projekta je i kompanija Telekom Srbija, a premijerno emitovanje serije publika može da očekuje na jesen ove godine na kanalima Superstar TV i RTS.

Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu ustanovljene su nove kategorije nagrada za TV serije - “Srce Sarajeva”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana