Povratak popularne serije “Samo ubistva u zgradi”: Istraga u vrtlogu humora i misterije

Milanka Mitrić/agencije
Povratak popularne serije “Samo ubistva u zgradi”: Istraga u vrtlogu humora i misterije

BANjALUKA - Ko ne voli dobru i zanimljivu detektivsku priču koja istovremeno postavlja pitanja, dok gledaoca uvodi u humoristični svijet svojih likova i njihove vickaste živote? Upravo takva je serija “Samo ubistva u zgradi” koja je, kao jedno šarmantno ostvarenje, time i osvojila svoje gledaoce.

Nakon druge sezone, koja je na svom kraju donijela začetak nove priče i pogodno tlo za treću sezonu, emitovanje treće počelo je u utorak naveče, a uz dobro poznate likove, u novoj avanturi pridružila su se nova glumačka imena i njihovi likovi.

Osim troje glavnih likova koje glume Selena Gomez (Mejbl), Stiv Martin (Čarls) i Martin Šort (Oliver), pojačanje sezone su holivudska diva Meril Strip (Loreta) i Pol Rad (Ben).

Naznaka novog slučaja bila je očigledna na kraju druge sezone, a početak treće donio je nova pitanja o tome ko je prava žrtva, ali i naznaku novih odgovore kao i svojevrsno šok otkrovenje.

- Ono što mi se najviše dopalo je to što je preokret u prvoj epizodi u stvari primjer prave klasične misterije u razrešenju ubistva. Imamo sobu punu ljudi, osumnjičene i potencijalno osumnjičene i imamo dupli preokret - rekao je jedan od tvoraca serije Džon Hofman, komentarišući početak sezone, koji je bio prilično dinamičan i zanimljiv, bez da otkriva detalje iz prve dvije epizode koje nose nazive “The Show must...” i “The Beat goes on”. Epizode će biti emitovane jednom sedmično sve do 3. oktobra, a treća sezona sadrži deset epizoda kao i prethodne dvije.

Osim Džona Hofmana, jedan od tvoraca serije je i Stiv Martin, dok je Hofman režirao pojedine epizode, među kojima su i pomenute prve dvije kojima je otvorena treća sezona.

Iako je sezona tek počela, kritičari raznih magazina širom svijeta već su dali svoje prve utiske, koji su uglavnom pozitivni.

- Serija se pomjera naprijed-nazad, donoseći pozadinske priče o Benu i ostatku glumačke ekipe u pozorištu, kao i Olivera, Čarlsa i Mejbl, dok pokušavaju da otkriju ko je pravi ubica i da potencijalno istragu pretvore u nastavak svog potkasta - bilježi kritičarka “Gardijana” koja posebno hvali glumačko pojačanje Meril Strip, čije prisustvo je, kako smatra, dobra naznaka najbolje sezone do sada.

Emitovanje serije počelo je u avgustu 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana