Posteri za seriju "Gospodar prstenova" izazvali histeriju kod fanova FOTO

B.P.
Posteri za seriju "Gospodar prstenova" izazvali histeriju kod fanova FOTO

NjUJORK - Studio "Amazon" tokom vikenda objavio je 23 poster za svoju predstojeće ostvarenje "Gospodar prstenova: Prstenovi moći", televizijsku seriju zasnovanu na praistoriji književnom serijalu "Gospodar prstenova" slavnog književnika JRR Tolkina.

Posteri su obavijeni misterijom, pošto se na njima nalaze samo ruke glavnih junaka, pojedina oružja, alatke, prstenje i slične sitnice koji daju nagovještaje ko se sve nalazi na njima, pa su tako do sada prepoznati likovi Saurona, Galadrijele, Keleborna, Kelebrimbora, Elronda, Gil-galada i još nekoliko likova.

Pojava postera izazvala je pravu histeriju na društvenim mrežama i na brojnim stranicama posvećenim Tolkinovom djelu, uz pojavu desetine teorija oko zapleta serije i podjele uloga, gdje se pominju brojna imena Tolkinove mitologije od  Al-Farazona, vladara Numenora do Toma Bombadila.

Podsjećamo, do sada se zna da serija gledaoce vraća u Drugo doba, hiljade godina prije radnje "Hobita" i "Gospodara prstenova", kada je ostrvo Numenor još bilo iznad vode, njegov pad, uspon Mračnog gospodara Saurona, stvaranje numenorskih kraljevstva u Srednjoj zemlji te veliki rat poznatu kao "Poslednji savez ljudi i vilovnjaka" .

Takođe, poznata je glumačka ekipa serije u kojoj se pojavljuju Nazanin Bonijadi, Sintija Robinson, Leni Henri, Bendžamin Valker i drugi glumci, ali je direktna radnja i dalje pod velom tajne.

Takođe, potvrđeni glumci su Morfijada Klark u ulozi mlađe Galadrijel i Sajmon Merels, kao originalni lik po imenu Trevin.

Serija "Prstenovi moći" radi se sa budžetom od zapanjujućih milijardu dolara za pet sezona.

Premijera prve epizode zakazana je za 2. septembra 2022. godine, datum koji je inače poznat kao rođendan Bilba Baginsa.

-Do sada je publika na ekranu vidjela samo priču o Jednom prstenu, ali prije svega toga, bilo ih je mnogo… i mi smo uzbuđeni što možemo da podjelimo ovu uzbudljivu epsku priču s gledaocima - najavili su kreatori serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana