Ponoćna premijera Ratovi zvijezda: Sila se budi u Banjaluci u znaku euforije

Cvija Mrkonjić
Ponoćna premijera Ratovi zvijezda: Sila se budi u Banjaluci u znaku euforije

Banjaluka - Svjetska groznica, koju je sa sobom donio najnoviji nastavak kultnog filma "Ratovi zvijezda: Sila se budi", zatresla je i banjalučku publiku, koja je jedva dočekala da se otvore vrata multipleksa "Palas" željno iščekujući ponoćnu premijeru ovog ostvarenja.

Iako to nije bila dosadašnja praksa, "Palas" je ovaj put upriličio ponoćnu premijeru filma, što je bilo pravo osvježenje, a stotine zaljubljenika u ovu franšizu danima unaprijed je kupovalo karte kako bi sebi obezbijedili mjesto.

Sedmi nastavak je prikazan u ponoć između 16. i 17. decembra u velikoj sali, a petnaestak minuta prije filma prostor bioskopa bio je u potpunosti ispunjen vjernim fanovima koji su nestrpljivo čekali da vide šta im novo donosi naučnofantastična saga Džordža Lukasa.

Da je ovo ostvarenje u istoj mjeri doživjelo uspjeh kod nas kao i širom planete potvrdili su u "Palasu" navodeći da je veče proteklo mnogo bolje nego što su se nadali.

- Noćnoj premijeri je prisustvovalo više od 300 gledalaca. Sala je odisala uzbuđenjem fanova, a reakcije nakon filma su bile sjajne - rekla je portparol bioskopa Marina Popović.

Ona je naglasila da su sva njihova očekivanja nadmašena te u sljedećih nekoliko dana takođe očekuju veliku posjećenost, jer je sigurna da će se i oni koji su već jednom pogledali novi nastavak, vratiti da utvrde gradivo.

Nastavak sage se dešava 30 godina nakon radnje filma "Ratovi zvijezda VI: Povratak Džedaja" iz 1983. godine, a iako se u sedmom dijelu pojavljuju novi likovi kao što su Fin Rej i Po Demeron, nisu zaboravljeni ni stari junaci poput Luka Skajvokera.

Da je prvi film iz nove trilogije "Ratova zvijezda" najiščekivaniji u ovoj godini potvrdili su i gledaoci.

- Scene u filmu su fantastične, muzika odlična, ali ništa manje nisam ni očekivala. Pomalo me čak podsjeća na prvi dio - rekla je Milica Brkić, veliki fan ovog ostvarenja.

Kolika je popularnost ove franšize svjedoči i to što je dosadašnjih šest epizoda zaradilo više od 4,5 milijardi dolara i to samo od prikazivanja u bioskopima. Uzevši u obzir to da se prava zarada krije u pratećim sadržajima, kao što su prodaja video-igrica ili lutaka iz serijala, zarada od prodaje ulaznica je sigurno prava sitnica.

Svjetska premijera sedmog dijela "Ratova zvijezda: Sila se budi" prije nekoliko dana održana je u Los Anđelesu, gdje su zaluđenici ovom franšizom danima kampovali kako bi se izborili za ulaznice.

Publika u Banjaluci u narednom periodu imaće priliku da "Ratove zvijezda: Sila se budi" gleda u terminima u 15.30, 17.30, 18.30 i 21.30 časova te u dodatnom terminu od 12.30 subotom i nedjeljom.

Prodaja

Idejni tvorac "Ratova zvijezda" Džordž Lukas franšizu je pokrenuo davne 1977. godine, ali prije nekoliko godina je odlučio da mu je dosta posla u vezi sa nastavkom snimanja pa je za četiri milijarde dolara sva prava prodao kompaniji "Dizni".

Lukas je nedavno izjavio da je sedmi dio priča o porodici i borbi nove generacije sa zaostavštinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana