Pomjerena i 94. dodjela Oskara - razlog "konkurencija"?

G.S.
Pomjerena i 94. dodjela Oskara - razlog "konkurencija"?

Organizatori dodjele Oskara pomjerili su slijedeću dodjelu najcenjenijih filmskih nagrada za kraj marta, mjesec dana kasnije nego što je bilo planirano.

 

 

U saopštenju Akademije filmskih nauka i umjetnosti navodi se da će dodjela za 2022. godinu biti 27. marta na tradicionalnoj lokaciji, u holivudskom Dolbi teatru.

Razlog za promjenu datuma nije objavljen, ali se pretpostavlja da organizatori ne žele da se dodjela, čija je gledanost ionako pala, bori za televizijsku publiku sa Zimskim olimpijskim igrama i završnom utakmicom sezone u američkom fudbalu "Superboul", koji se održavaju u februaru.

Akademija će zbog pandemije koronavirusa drugu godinu zaredom dopustiti da u konkurenciji za nagradu budu filmovi koji su snimljeni primarno za bioskope, ali su zbog zatvaranja prikazani na striming platformama poput Netfliksa, Diznija, HBO Maksa i Amazona.

Ceremonija ovogodišnja dodjele Oskara prebačena je za april, umjesto da bude održana u februaru, a zbog pandemije organizovana je na Junionu, glavnoj žeqezničkoj stanici u Los Anđelesu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana