Počinje prikazivanje filma “Jedini izlaz” u režiji Darka Nikolića: Mreža tajni, laži i tragedija VIDEO

G.S.
Počinje prikazivanje filma “Jedini izlaz” u režiji Darka Nikolića: Mreža tajni, laži i tragedija VIDEO

Projekcija prvog domaćeg filma u Srbiji, u ovoj godini, ostvarenja “Jedini izlaz” Darka Nikolića održana je juče beogradskom bioskopu “Roda Sinepleks”, a film će premijerno biti prikazan večeras.

Na projekciji su bili glumačka i autorska ekipa filma, a premijera je zakazana za večeras, u “Sinepleksu Ušće” na Novom Beogradu. Takođe će biti kompletna ekipa filma, a narednog dana biće prikazan u Novi Sadu. U petak će biti emitovan u Kragujevcu,  u subotu u Nišu, a 147. februara u Banjaluci u “Sinepleksu Palas”.

Film prati glavnu junakinju Anu Kolar šest godina nakon što joj je muž, čuveni beogradski advokat, stradao u požaru. Ona dobija informacije, koje dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici. Paralelno, iznenadna smrt najboljeg druga njegove kćerke, uvlači inspektora Dejana Štrpca u lanac zločina, koji počinje misterioznim nestankom mlade advokatice od prije šest godina. Dok sve radi protiv njih, dvoje junaka započinju zajedničku potragu za istinom, koja ih suočava sa mrežom laži, ucjena i ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti.

- Čekali smo dugo na ovu premijeru, ali očigledno je sada trebalo da zaživi. Imali smo divne lokacije za snimanje, atmosfera je bila fantastična, zbližili smo se, davali smo jedni drugima nadimke u toku rada. Nismo se okupili samo da nešto tek tako uradimo nego nas je držala strast koju su imali prema filmu Darko i Marko pa se to i na nas prelilo. Meni je mnogo značilo što sam imala Darkovu podršku u svemu, davao mi je vetar u leđa i stalno mi je govorio “Ovo je genijalno”, bodrio me je i to njegovo poverenje mi je mnogo značilo -  rekla je Pripićeva.

Reditelj Darko Nikolić je debitant ovim projektom u domenu dugometražnog igranog filma, a to je i prvi film producentu Marku Stankoviću za kuću “Stanković i sinovi”, koja potpisuje produkciju sa kompanijom Telekom Srbija.

- Pred nama su glumci i glumice u filmu koje sam ja želeo da vidim, posebno Anđelku Prpić i Danicu Maksimović i za njih nije postojala nikakva alternativa. Nakon čitanja scenarija samo sam njih dve video u tim ulogama i srećan sam što sam ih dobio, dve zaista divne dame i mislim da su savršeno odigrale svoje uloge - kazao je Nikolić.

Nikolić je rekao i da je na snimanju bilo i suza i bola, ali da su uglavnom uživali i potrudili su se da na setu bude i zabava, a ne samo čist posao.

U trileru “Jedini izlaz” igraju još i Ljubomir Bandović, Milan Čučilović, Milena Predić, Jovo Maksić, dvojica kolega iz Makedonije - Nikola Ristanovski i Toni Mihajlovski, Kristina Kika Jovanović, Vladimir Aleksić, Sonja Kolačarić, Nebojša Milovanović i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana