Počinje prikazivanje druge sezone serije “Beležnica profesora Miškovića”

Priredila: Milanka Mitrić/Agencije
Počinje prikazivanje druge sezone serije “Beležnica profesora Miškovića”

BEOGRAD - Mistični svijet natprirodnih i naučno neobjašnjivih pojava, u periodu od rimskog Viminacijuma 441. i opsade hunskog vojskovođe Atile pa do 2003. godine, okosnica je nove sezone serije “Beležnica profesora Miškovića” čije emitovanje počinje večeras.

Režiser serije Miroslav Lekić, najavljujući drugu sezonu, kazao je da su pustili mašti na volju i da je za razvoj priče iskorišteno oko 80 minuta specijalnih efekata.

- Jedino ograničenje je bila mašta. Napravili smo svet ograničen ivicama mašte. Da li je realan ili ne, potpuno je svejedno -  naveo je Lekić o ovoj seriji, koja je rađena po istoimenoj knjizi Ratka Dmitrovića.

Junaci priče širom Srbije prate različite tragove, istražujući njene mistične dijelove i karakteristike, idući korak dalje prema razotkrivanju tajne skrivene u bilježnici.

- Naše putovanje nije dijaloškog tipa. Sve smo kompletno vizualizovali. Videće publika kako je izgledao Viminacijum. Napravili smo pionirski poduhvat u smislu otvaranja jednog novog žanra - ispričao je Lekić.

Novih 14 epizoda serije snimljeno je u Viminacijumu, Titelu, Đerdapu, dok je glavna lokacija bila planina Rtanj.

- Svi mistični događaji međusobno su povezani. Tajnoviti izvor sile potiče s Rtnja, rimski vojnici su ga pronašli i preselili u Viminacijum, tamo ga je pronašao Atila i zadržao za sebe tako što se sahranio s njim ispod površine reke Tise. To je zapravo Atilino blago. Sila i dalje postoji i deluje. Potraga za odgovorima će se nastaviti - stoji u najavi producenata.

U seriji glume Momčilo Otašević, Miloš Samolov, Milena Radulović, Svetozar Cvetković, Aleksandar Radojičić, Danica Radulović, Isidora Janković, Aleksandar Srećković, Rade Maričić, Anica Dobra i mnogi drugi.

Epizode nove sezone biće emitovane svakog radnog dana od 21 čas na “Superstaru”.

O knjizi

Knjiga “Beležnica profesora Miškovića” Ratka Dmitrovića objavljena je 2014. godine u izdanju “Lagune”. Radnja serije prati priču iz knjige i novinara Boška Stevanovića, koji u proljeće 2002. godine  dobije zadatak da napiše tekst o naučnoj ostavštini preminulog srpskog etnologa Arsenija Miškovića.

-  Umesto očekivano dosadnog razgovora s udovicom Mišković, ženom u godinama koja čeka poslednje životno putovanje, on će se susresti sa serijom misterioznih i naučno neobjašnjivih događaja o kojima nije ni sanjao da su mogući, a kamoli da su se odigrali i da još traju u Srbiji - zapisano je o radnji ove knjige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana