Počelo snimanje filma “Saučesnici”: Trilerska priča o zločinu i kazni

R.V.
Počelo snimanje filma “Saučesnici”: Trilerska priča o zločinu i kazni

BEOGRAD – Počelo je snimanje srpskog dugometražnog igranog filma “Saučesnici” scenariste Ognjena Obradovića i reditelja Marka Novakovića. Produkcijska kuća “Zilion film” predstavlja i najavljuje kao psihološki triler. “Saučesnici” se snimaju na lokacijama u Užicu, a kraj snimanja se očekuje tokom oktobra.

Film “Saučesnici” je psihološki triler smješten u Užice, koji prati sudbinu mladog para čiji se život naglo preokrene nakon što pregaze lokalnog pijanca na pješačkom prelazu. Branko minimizira tragični incident kao nesreću na putu, dok se Sofija suočava s unutrašnjim sukobom između vlastite savjesti, s jedne strane, i pritiska da zataška istinu i nastavi svoj “savršeni” život sa Brankom, s druge strane. Kako vrijeme prolazi, Sofija sve više popušta pod teretom savjesti, a tenzija u odnosu sa Brankom raste. Nemogućnost da prećuti zločin Sofiju dovodi do bolnih uvida o odnosu sa Brankom, o porodici i prijateljima, ali i čitavom društvu koje počiva na korupciji i zataškavanju.

Reditelj filma je Marko Novaković, dok scenario potpisuje Ognjen Obradovića. Producent filma je Lazar Ristovski, a film nastaje kao koprodukcija Srbije, Hrvatske i Sjeverne Makedonije. Srpski producent je kuća “Zilion film”, a koproducenti su “Interfilm” (Hrvatska) i “Kino oko” (Sjeverna Makedonija). Nastavak filma je podržao i Filmski centar Srbije. Istovremeno nastaje i mini-serija od četiri epizode za “Telekom Srbije”. Uloge u “Saučesnicima” tumače: Nevena Nerandžić (u ulozi Sofije), Radovan Vujović (u ulozi Branka), Zlatan Vidović (Zoran, Brankov kum), Milica Janevski (Zoranova supruga), Danica Ristovski (Slavica), Zoran Cvijanović (Slavičin muž) i Anica Dobra (Leposava, Sofijina mama).. Marko Novaković je reditelj filmova “Neko me ipak čeka”, “Zverinjak”, “Put ružama posut” i “Bez stepenika” i mnogih drugih. Diplomirao je režiju na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu 1994. Član je Udruženja filmskih umetnika Srbije od 2009. godine. Od 2009. zaposlen je u redakciji dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, čiji je odgovorni urednik postao 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana