Počelo snimanje filma "Mraz" u režiji Pavla Vučkovića

Tanjug
Počelo snimanje filma "Mraz" u režiji Pavla Vučkovića

BEOGRAD- Početkom septembra u okolini Beograda počelo je snimanje filma "Mraz" reditelja Pavla Vučkovića, koji će na veliko platno doneti intrigantnu detektivsku priču, saopštili su producenti.

"Mraz" je mračan, poetski film  koji nam kroz mitologiju balkanskog folklora govori o glavnoj junakinji, detektivki Mirjani, koja u istočnu Srbiju odlazi kako bi ispitala nestanak mlade djevojke.

Prateći Mirjanino emotivno i psihološko putovanje kao i istragu, "Mraz" iz detektivskog filma prelazi u misterioznu bajku, žanrovsku mješavinu trilera, fantazije i horora.

Reditelji i scenarista Pavle Vučković, poslije velikog uspjeha sa debitantskim ostvarenjem "Panama" koji je premijerno prikazan u okviru zvanične selekcije festivala u Kanu, nastavlja sa internacionalnim projektima, budući da je  i film "Mraz" proistekao iz L'Atelier selekcije u okviru Kanskog filmskog festivala.

Glumačku podjelu čine renomirana regionalna imena, Kamka Tocinovski, Lara Dragović, Mirko Vlahović, Vesna Trivalić, Jovo Maksić, Jovan Belobrković, Zlatan Vidović i drugi.

Direktor fotografije je Đorđe Arambašić, scenografkinja Livija Mikić, kostimografkinja Magdalena Klašnja, maskerka Jasmina Mina Lilić i snimatelj zvuka Igor Popovski, montažerka Milena Predić.

 Film "Mraz" se snima u produkciji Plan 9, Telekoma Srbija i Film Districta, na čelu sa glavnim producentom Stefanom Mladenovićem i producetkinjom Tatjanom Žeželj Gojković.

Koproducenti su Cinnamon film i Art&Popcorn iz Srbije, Black Cat Production  iz Sjeverne Makedonije i Parangal Film iz Crne Gore, a uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, Euroimages Development Fund, Kreativna Evropa MEDIA programa, Filmskog centra Crne Gore i Filmske agencije Sjeverne Makedonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana