Objavljena muzika iz filma "Južni vjetar: Ubrzanje"

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Muzika iz filma "Južni vjetar: Ubrzanje" kompozitora Aleksandra Ranđelovića objavljena je danas kao album na digitalnim platformama, uporedo sa početkom bioskopskog prikazivanja akcionog ostvarenja reditelja Miloša Avramovića, saopštila je diskografska kuća Maskom.

Ranđelović je rekao da je nakon prvog filma "Južni vetar" (2018) bilo izazovno raditi muziku i zadržati već prepoznatljiv zvuk u njegovom nastavku, koji se razlikuje po krajoliku, jer se odigrava uglavnom u ruralnim predjelima Bugarske, "i nema urbanog momenta koji je diktirao određeni muzički stil".

"Neke teme iz prvog filma i serije, smo koristili i u ovom nastavku, one su jednostavno nezaobilazni dio franšize, ali su prearanžirane shodno novoj atmosferi koju ''Ubrzanje'' donosi.

Naravno tu je i mnoštvo novih tema", naglasio je Ranđelović. Uz to što je bio dugodišnji saradnik Gorana Bregovića, Ranđelović je radio muziku za filmove i serije "Senke nad Balkanom 1 i 2", "Južni vetar 1 i 2", "Sumnjiva lica", "Sveti Georgije ubiva aždahu" "Nečista krv" i druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana