Objavljen trejler za animirani film iz univerzuma "Gospodara prstenova"

GS
Foto: YouTube

Objavljen je prvi trejler za "The Lord of Rings: Rhe War of the Rohirrim", novog animiranog filma iz univerzuma "Gospodar prstenova".

Ovo djelo je režirao legendarni Kendži Kamijama, a radnja se odvija više od 100 godina prije epskih događaja iz knjige “Družina prstena”.

Kako prenosi Varieti, protagonista filma je Helm Hamerhend, kom je glas dao legendarni Brajan Koks. Od glumačke postave iz originalne igrane trilogije, u animiranom filmu biće glas Mirande Oto.

Radnja je smještena 183 godine prije radnje iz prve knjige iz “Gospodara prstenova” i govori o sudbini kuće Helma Hamerhenda, legendarnog kralja Rohana. Iznenadni napad Vulfa, pametnog i nemilosrdnog lorda Dunlendinga, koji traži osvetu za smrt svog oca, prisiljava Helma i njegov narod da se odvažno suprotstave na posljednjem otporu u drevnom uporištu Hornburgu – moćnoj tvrđavi koja će kasnije postati poznata kao Helmova klisura.

Našavši se u sve očajnijoj situaciji, Hera, Helmova kći, mora da skupi snagu da predvodi otpor protiv neprijatelja koji namjerava da ih potpuno uništi.

Reakcije brojnih obožavalaca Tolkina i “Gospodara prstenova” su podijeljene, a mnogi od njih imali su isti komentar nakon gledanja.

“Mislio sam da je ovo priča o Helmu Hamerhendu, a ne njegovoj ćerki”, “Ako je suditi po trejleru, Helm je sporedan lik u svojoj priči”, “Čini mi se dobro, ali se nadam da nećemo zapravo gledati priču o Heri, ona se u knjizi spominje u valjda jednoj rečenici”, “Naravno da mi se sviđa trejler, ipak je to svijet Gospodara prstenova, ali kao da nešto nedostaje”, neki su od komentara gledalaca na trejler koji je samo za jedan dan pogledalo osam miliona ljudi, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana