Objavljen prvi trejler za novog “Vukodlaka”: Čovjek je čovjeku vuk

Branislav Predojević
Objavljen prvi trejler za novog “Vukodlaka”: Čovjek je čovjeku vuk

LOS ANĐELES - Studio “Univerzal” objavio je prvi tizer za nadolazeći horor “Vukodlak” ribut istoimenog klasika iz 1941. godine, koji u bioskope stiže početkom sljedeće godine.

Nadolazeći film režirao je Li Vanel, cijenjeni režiser filmova “Podmuklo 3”, “Nevidljivi čovjek” i koscenarista “Slagalice strave”. Vanel je radio na scenariju uz Lauren Blum, Rebeku Angelo i Korbeta Tuka. Kultnog vukodlaka u filmu igra talentovani američki glumac Kristofer Abot, dok glavnu žensku ulogu igra Džulija Garner, kao njegova supruga koja treba da preživi buđenje vuka u čovjeku svog života. U sporednim ulogama gledaćemo Matildu Firt, Sama Jegera, Bena Prendergasta i Benedikta Hardieja.

Film prati muškarca Blejka (Abot) koji sa svojom porodicom, koju čine supruga Šarlot (Garner) i kćerka Džindžer (Firt), živi u San Francisku. Nakon što mu otac umre, Blejk naslijedi porodičnu kuću u zabačenom dijelu savezne države Oregon. Budući da brak počinje da mu se raspada, Blejk odluči da odvede Šarlot i Džindžer na porodično imanje kako bi popravio odnose. Međutim, na putu do imanja napadne ih vukodlak. Porodica uspijeva da se sakrije u kuću, ali povrijeđeni Blejk polako počinje da se pretvara u vukodlaka, stavljajući ženu i kćerku u smrtnu opasnost.

Tizer je dočekan sa veoma dobrim reakcijama publike, a mnogi obožavatelji su uzbuđeni zbog nadolazećeg filma jer ga je režirao Vanel, koji je oduševio publiku svojom adaptacijom romana “Nevidljivi čovjek” H. Dž. Velsa.

- Nisam bio zainteresovan, ali onda sam vidio da je ovo režirao Li Vanel. “Nevidljivi” čovjek je bio nevjerovatan, posebno mi se svidjelo kako je baratao kamerom za vrijeme akcionih sekvenci - napisao je jedan obožavatelj.

Film je najavljen 2014. i trebalo je da bude dio tada nadolazeće franšize “Mračni univerzum”, zajedničkog kinematografskog univerzuma u čijem središtu su planirane moderne verzije klasičnih “Univerzalovih” čudovišta: “Mumije”, “Vukodlaka” i “Frankeštajna”. Nakon kritičkog i komercijalnog neuspjeha “Mumije” (2017), studio je prekinuo planove za “Mračni univerzum” i prebacio fokus na samostalne filmove. Pomenuti uspjeh Vanelovog “Nevidljivog čovjeka” (2020) ponovo je podstakao interesovanje “Univerzala” za franšizu, a u projekat je jedno vrijeme bio umiješan i Rajan Gosling, ali je zbog prenatrpanog rasporeda morao napustiti film. Za produkciju je zadužen kultni producent Džejson Blum, a horor dolazi u bioskope 17. januara 2025. godine.

Original

Film “Vukodlak” je američki gotički horor iz 1941. koji je napisao Kurt Sidmak , a producirao i režirao Džordž Vagner.

U filmu glavnu ulogu igra Lon Čejni junior, a naslovni lik je imao veliki uticaj na buduće holivudske prikaze legendi o vukodlaku. Film je drugi “Univezalov” film o vukodlaku, kojem je šest godina ranije prethodio manje komercijalno uspješan “Londonski vukodlak” (1935). Ovaj film je dio franšize “Univerzalova čudovišta” i tokom vremena je stekao kultni status kod publike uz brojne nastavke i rimejke poput filma “Vukodlak” iz 2010. sa Benisijom del Torom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana