Objavljen prvi tizer za film " Volja sinovljeva”: Apokalipsa na srpski način (VIDEO)

R. V.
Objavljen prvi tizer za film " Volja sinovljeva”: Apokalipsa na srpski način (VIDEO)

BEOGRAD –Napokon je objavljen dugoočekivani tizer za postapokaliptični film " Volja sinovljeva ", režisera Nemanje Ćeranića i scenariste Strahinje Madžarevića.

Ovu epsku avanturu inspirisanu srpkom tradicijom koja je smještena u daleku budućnost  potpisuje reditelj Nemanja Ćeranić, iza koga su stale producentske kuće "Režim"- pod vođstvom reditelja Miloša Avramovića, kao i Telekom Srbija koji je prepoznao potencijal i inovativnost ovog projekta. Ćeranić je pažnju publike privukao odličnim krimićem “Lihvar” i serijom “Kljun”, te biografskim filmom „Nedelja“, živtnom pričom pjevača Džeja Ramadanovskoga, a projekat „Volja sinovljeva“, počeo je prije desetak godina.

- Projekat je od starta bio veoma ambiciozan i cela avantura oko “Volje sinovljeve” je počela još 2013. godine Snimanje filma je završeno krajem decembra 2023.   a plan je da premijera bude krajem 2024. godine", rekao je Ćeranić.

- Volja sinovljeva je ciklus epskih pjesama postavljenih u postapokaliptičnu budućnost. To je priča o dobru i zlu od iskona do danas, epska avantura inspirisana srpskom tradicijom u dalekoj budućnosti poslije nuklearne katastrofe. U svijetu bez reda i zakona vladaju haos i anarhija. Ekonomija se zasniva na robnoj razmjeni, a najvrijednija valuta je metak. Radnja se odvija u bliskoj, postapokaliptičnoj budućnnosti, gdje mala zajednica živi povučenim životom na farmi, obrađuje zemlju i plaćaju gradske poreze. Kada grad zatraži veći dio prinosa, a vođa zajednice Aberdar odbija da plati, banda ubija jednog od članova, Boška, Aberdarovog najboljeg prijatelja. Aberdarov sin, Jovan, izabran je da osveti smrt njihovog palog brata, piše u opisu filma.

Glumačku podelu čine Igor Benčina, Isidora Simijonović, Marta Bjelica, Sergej Trifunović, Jovo Maksić, Petar Benčina, Ivan Vujić, Svetozar Cvetković, Miodrag Radonjić, Zlatan Vidović, Milica Janevski, Aleksandar Đurica, Anita Mančić i mnogi drugi.  Autorsku ekipu čine direktor fotografije Igor Marović, montažer Milorad Ćitić, scenograf: Damjan Paranosić, kostimgraf Ružica Bukvić, dok je maske radila  Milena Ristić. Kompozitor muzike za film je Aleksandar Ranđelović, dok je dizajn zvuka rad Aleksandara Protića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana