Novo rediteljsko ostvarenje Gaja Ričija u bioskopima od 19. aprila

Branislav Predojević
Novo rediteljsko ostvarenje Gaja Ričija u bioskopima od 19. aprila

LONDON - Kultni britanski režiser Gaj Riči objavio je nedavno prvi trejler za novi film sa Henrijem Kavilom, a prve reakcije publike na akcioni triler koji stiže u bioskope 19. aprila su više nego fantastične.

Ovo nije prvi put da Riči i Kavil sarađuju, jer su prethodno radili na filmu “The Man from U.N.C.L.E.” 2015. godine, a špijunski triler “The Ministry of Ungentlemanly Warfare”, navodno je zasnovan na istinitoj priči o tajnoj britanskoj organizaciji iz Drugog svjetskog rata. Skupina specijalaca osnovana direktnom naredbom Vinstona Čerčila, a pod vođstvom Jana Fleminga, koji će steći slavi kao književni otac Džejmsa Bonda, odigrala je veliku ulogu u tajnim operacijama, prije svega u borbi protiv njemačkih podmornica i tokom priprema za “Dan D”.  Scenario su pisali Erik Džonson, Pol Tomazi i Eron Amaši, a producent je legendarni Džeri Brukhajmer.

Ova strogo povjerljiva borbena jedinica, sastavljena od šarolike ekipe skitnica i otpadnika, kreće u odvažnu misiju protiv nacista koristeći potpuno nekonvencionalne i krajnje nedžentlmenske borbene tehnike.

- Njihov hrabar pristup promijenio je tok rata i postavio temelj za britanski SAS i moderne crne operacije - piše u opisu filma.

Sudeći po prvim reakcijama na ovaj špijunski triler, izgleda da su mnogi oduševljeni novom saradnjom Gaja Ričija i Henrija Kavila, jer je trejler pregledan više od 9 miliona puta za 48 časova, uz redom pozitivne komentare.

- Ovo izgleda ludo. Kavil i Riči opet rade zajedno. Ovo će biti odličan film” “Gaj Riči je genijalan”, “Ovo izgleda neverovatno! Film koji je vrijedan gledanja u bioskopu. Odličan posao”, “Ovo izgleda kao još jedna odlična saradnja Kavila i Ričija”, “Gaj Riči nikad ne razočara”, “Jako se radujem ovome”, samo su neki od zadovoljnih komentara.

Osim Kavila koji tumači glavnu ulogu u filmu, u njemu glume i Alan Ričson, Henri Golding, Rasel Balog, Hiro Fajns Tifin, Eiza Gonzalez, Aleks Petifer i drugi glumci.

Predložak

Scenario je inspirisan knjigom koja je nastala po deklasifikovanim dosijeima britanskog Ministarstva rata, koji govore o tajnoj grupi vojnih specijalaca koju je osnovao Vinston Čerčil.

U pitanju je knjiga pisca i režisera Demjena Luisa “Churchill's secret Warriors: The Explosive True Story of the Special Forces Desperadoes “ iz 2014 . Film prikazuje jako fikcionaliziranu verziju čuvene operacije “Postmaster” .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana