Novo poglavlje priče o Spajdermenu, film “Put bez povratka” od srijede u bioskopima: Fiktivni junak za stvarni svijet

Milanka Mitrić/agencije
Novo poglavlje priče o Spajdermenu, film “Put bez povratka” od srijede u bioskopima: Fiktivni junak za stvarni svijet

BANjALUKA - Spajdermen je jedan od najpoznatijih superjunaka stvorenih u stripovima, čije priče su u nekoliko verzija oživljene na filmu i televiziji, a jedna od novijih je ona u kojoj ulogu glavnog lika igra mladi glumac Tom Holand.

Nakon uspješna prva dva dijela, na radost publike širom svijeta, u bioskope ove sedmice stiže u treći dio priče ovog “Marvelovog” junaka - “Spajdermen: Put bez povratka”.

Osim što će stići u svjetske bioskope, novi “Spajdermen” već od srijede naveče biće dostupan u banjalučkom “Sinepleksu Palas”, gdje će biti prikazan pretpremijerno te u bioskopima “Sinestar”, a nešto kasnije i u ostalim gradovima.

- Nakon što je razotkriven njegov pravi identitet, Piter Parker je na udaru javnosti. Očajan on se obraća Stivenu Strejndžu za pomoć. Spletom okolnosti, čarolija vrhovnog čarobnjaka napraviće pometnju zbog koje će Parker morati da nauči šta zaista znači biti Spajdermen - stoji u zvaničnom sinopsisu filma, koji je nastavak ostvarenja “Povratak kući” i “Daleko od kuće”.

Ovo je posljednji dio u kojem će Spajdermena igrati Holand, dok planovi o bilo kakvim drugim povezanim projektima, bar što se studija “Marvel” tiče, još nisu poznati.

- Često moram sebe da podsjetim da to što sam Spajdermen nosi sa sobom više odgovornosti. To nije samo posao. Djeca svuda oko nas bivaju žrtve nasilja, bivaju maltretirana u školama, zbog toga što su drugačija. Spajdermen je njihov junak, a u ovom trenutku taj junak sam ja - kazao je Holand nedavno u jednom razgovoru, kako prenosi portal “Sinemablend”.

Režiju filma potpisuje Džon Vots, film je rađen po scenariju Krisa Makene i Erika Samersa, dok uloge, osim Holanda, tumače i Zendeja, Džejkob Batalon, Marisa Tomej, Džejmi Foks i Benedikt Kamberbač.

Film je nastao kao koprodukcija kompanija “Kolambija pikčers” i “Marvel” studija, dok je realizaciju radio “Soni pikčers”. Nastavak ovog ostvarenja ujedno je i 27. je film “Marvelovog” filmskog univerzuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana