Novi film Edgara Rajta "Prošle noći u Sohou" od četvrtka u "Sinepleksu Palas": Od misterije do mračne bajke

Milanka Mitrić/agencije
Novi film Edgara Rajta "Prošle noći u Sohou" od četvrtka u "Sinepleksu Palas": Od misterije do mračne bajke

BANjALUKA - "Prošle noći u Sohou" novi film Edgara Rajta, koji predstavlja mješavinu žanrova za ljubitelje trilera, horora i misterije čije emitovanje u SAD je počelo ovog vikenda, od četvrtka će biti dostupan i banjalučkoj publici u "Sinepleksu Palas".

- Psihološki triler Edgara Rajta o mladoj djevojci, sa strašću prema modnom dizajnu, koja na misteriozan način ulazi u šezdesete godine prošlog vijeka gdje se susreće sa svojim idolom, impresivnom pjevačicom u usponu. Ali London šezdesetih godina nije onakav kakav se čini, a vrijeme kao da se raspada sa sumnjivim posljedicama - stoji u najavi "Sinepleksa Palas".

Film je do sada dobio izmiješane kritike, uz prosječne ocjene i posebnu pohvalu poigravanju sa žanrovima. Kritičar "Holivud riportera" Dejvid Runi istakao je da je film istinsko uživanje te da su posebno čudesna poigravanja sa žanrom te promjena priče filma iz fantazije o putovanju kroz vrijeme u mračnu bajku, koja od misterije postaje horor.

- Rajt je majstor pomjeranja i promjene ritma i vizualne teksture, s namjerom očuvanja stimulacije svih čula kod gledalaca - naveo je Runi.

"Gardijan" je film opisao kao putovanje kroz vrijeme, pomoću kojeg gledalac, vođen heroinom modernog doba, upoznaje London kakav vjerovatno nikad nije postojao izvan osakaćene kulturne imaginacije.

Robi Kolin iz "Dejli telegrafa" za film je rekao da je ljubavno pismo o noćnom životu distrikta u kojem se radnja dešava, a u isto vrijeme psihološki triler koji cijepa to pismo odmah nakon pisanja. On je posebno pohvalio prelaze žanrova koji su glavna odlika filma.

- Prvi dio obilježen je jezivim dijelovima, ispunjenim nekakvim intenzivnim nabojem, koji lagano opijaju poput votke. Drugi prelaz u filmu je više konvencionalan i naklonjen natprirodnim misterijama i trileru. Taj Rajtov potez urađen je s pažnjom, s obzirom na to da čitav film može da izgleda kao samo jedna verzija priče koju priča - naveo je on.

U ovom filmu glume Anja Tejlor Džoj, Tomazin Mekenzi, Met Smit, Terens Stamp, Dajana Rig i drugi, a premijerno je prikazan u septembru, na filmskom festivalu u Veneciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana