Novi film Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek” premijerno prikazan u Beogradu: Triler kao bajka

Milanka Mitrić/agencije
Novi film Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek” premijerno prikazan u Beogradu: Triler kao bajka

BEOGRAD - Film “Nije loše biti čovek” Dušana Kovačevića, nakon danima unaprijed rasprodate premijere, konačno je, uz prisustvo glumačke i autorske ekipe na crvenom tepihu, premijerno prikazan u Beogradu.

Crvenim tepihom u “Kombank dvorani” prošetali su glumci Vojin Ćetković, Branka Katić, Gordan Kičić, Hristina Popović i Andrija Milošević, a na premijeru su došli i glumci Srđan Žika Todorović, Marko Gvero, Jelena Mihajlović, pjevačica i glumica Lena Kovačević, te kompozitor muzike za film Momčilo Bajagić, kao i drugi članovi ekipe.
Scenarista i režiser filma Dušan Kovačević istakao je da je dugo čekao da režira ovaj film, iako to nije njegov osnovni posao, te da je u međuvremenu napisao dvije knjige i režirao nekoliko predstava. Nakon “Profesionalca”, ovo je prvi film koji je režirao u posljednjih osamnaest godina.

- Ovo je film sa nekoliko paralelnih priča koje se na kraju saberu u jednoj tački. Pošto volim čiste priče, koje su čitljive i lake za razumevanje, ovaj film je u žanru trilera koji može da bude i kao bajka - rekao je Kovačević i dodao da film u sebi ima elemente tame, ali ne mraka.

On je takođe kazao da je veći dio života posvetio paralelnom svijetu životinja i ptica, te da je film posvećen tom dragocjenom svijetu.
Radnja filma prati profesora klavira Milana, kog igra Vojin Ćetković, koji nakon pet godina odlučuje da riješi misteriju nestanka svog kuma, nekadašnje pop zvijezde Ranka Belog, kojeg igra Gordan Kičić. Na tom putu on razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

- Veliki pisac je pisao scenario. Mnoge stvari su se podudarile sa nekim mojim razmišljanjima i mojim životnim putevima. Gde god smo se susretali moj lik i ja, bilo je uzbudljivo i dobro. Bio je izazov naći pravu meru. Kad je velika emocija, treba je kanalisati  - objasnio je Ćetković.

Glumica Branka Katić navela je da joj je velika čast što prvi put igra u nekom Kovačevićevom filmu.

- Igram suprugu koja voli svog čoveka i shvata da je u teškoj situaciji već par godina pošto je izgubio svoj posao i ponos. Trudi se da zadrži još neko dostojanstvo i malo se čudno ponaša. Dolazi kući i stalno priča o nekom psu sa kojim komunicira. Zaista me zabrine - ispričala je Katićeva.

Redovno bioskopsko emitovanje filma počinje od danas, a sljedeće sedmice stići će i u banjalučki “Sinepleks Palas”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana