Nova srpska serija “Poziv” uskoro na malim ekranima: Napeti triler iz ženskog ugla VIDEO

Branislav Predojević
Nova srpska serija “Poziv” uskoro na malim ekranima: Napeti triler iz ženskog ugla VIDEO

BEOGRAD - Napeta kriminalistička serija “Poziv” u režiji Marka Đilasa, sa Mirjanom Joković u glavnoj ulozi, 18. novembra premijerno stiže na RTS.

U seriji snimljenoj u produkciji RTS-a i produkcijske kuće “Brand Vision” čuvena diva srpskog glumišta Mirjana Joković, nakon 15 godina vraća se u vode domaće produkcije, tumačeći ulogu bivše policijske inspektorke Anice Reljić koja radi u kol-centru mobilnog operatera.

U pitanju je dinamičan i uzbudljiv triler pun neočekivanih obrta, ali i realistična priča koja se bavi svakodnevnim problemima, a koji se prema riječima režisera Marka Đilasa temelji na odlično napisanoj priči.

- Mene je čitavom projektu najviše privukao scenario Ive Mitrović i Marka Popovića koji je izvrsno napisan. Mislim da smo napravili jedan kvalitetan triler. Pre svega, pametan i brz, koji će sigurno privući ljude - rekao je Đilas.

Scenaristički tandem Iva Mitrović i Marko Popović, autori serije, navode da su inspiraciju za “Poziv” pronašli u ljudima koji rade u kol-centrima. Prema kojima se, kako navode, nervozni korisnici kojima se veza sa internetom prekinula često ponašaju kao da je to pitanje života ili smrti.

- Ideja jednog poziva koji menja sve bila nam je početna inspiracija za seriju. Onda je to malo poraslo pa nam sad svaka epizoda počinje telefonskim pozivom, koji određuje dalji tok radnje u epizodi. Naravno, kada pišem sa Ivom, ženski likovi su posebno istaknuti, tako da se priča “Poziva” fokusira na tri žene koje se ostvaruju u tri tipično muške profesije, a to su politika, policija i kriminal. Kad na to dodamo još i aktuelnu temu ekologije i zagađenja, onda mislim da imamo pravi recept za zanimljivu i uzbudljivu seriju, relevantnu za naše današnje društvo - kazao je Popović.

Njegova koleginica Iva Mitrović kaže da je njihova priča morala da bude zanimljiva njima kao i gledaocima.

- Nama kao gledaocima veoma je važno da ono što gledamo bude zanimljivo i uzbudljivo. Kada smo počeli da pišemo seriju glavno nam je bilo da to bude nešto što ljude vuče i što žele da gledaju na kraju dana. To je nešto što nas opušta i zabavlja i što bi trebalo da nam bude zanimljivo, sa druge strane smo želeli da u to utkamo dramu i damo jednu dubinu, da liči na naš život i što bi moglo da se desi svima nama. To je jedan ples između onog što je žanrovsko, napeto, uzbudljivo i nečega što je dramski realistično i emotivno - navela je ona.

Pored Mirjane Joković, uloge tumače Uliks Fehmiju, Snežana Bogdanović, Ana Franić, Miloš Timotijević, Isidora Minić. Serija je premijerno prikazana na “Sarajevskom filmskom festivalu”, uz odlične reakcije publike i struke, a sadrži ukupno osam epizoda.

Zaplet

Anica Reljić, bivša policijska inspektorka koja sada radi u kol-centru, dobija poziv od Sonje Tošić, bogate samohrane majke koja želi da sazna identitet osobe koja joj prijeti telefonom. Dok Anica istražuje prijeteće pozive shvata da su oni povezani sa kriminalnom grupom iz njenog prošlog života. Pokušava da upozori Sonju, ali Sonja nestaje što tjera Anicu i Tijanu, Sonjinu buntovnu kćerku, da krenu u potragu za njom. Uskoro otkrivaju da Sonja može biti ključ u spoznaji istine koja stoji iza misterioznog ekološkog skandala koji potresa zemlju, odnosno trovanja trojice dječaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana